Asuman gerçeği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2014 Güncelleme 11 Haziran 2014, 01:38
Asuman gerçeği

İÇİNDEKİLER

Konya Selçuk Üniversitesi başta olmak üzere tüm Türkiye'de şok etkisi yaratan 'akademik cinayet' geçen Perşembe günü ortaya çıktı. 28 yaşındaki sekreter Asuman S.'ye gönlünü kaptıran Doç. Dr. Celalettin Özdemir (42), Prof. Dr. Ahmet Gülce tarafından öldürüldü. Cinayetin kilit ismi Asuman S., ifadesinde 5 yıl önce ikinci evliliğini yaptığı eşiyle 4 aydır ayrı yaşadığını söyledi. Doçentle aşkını itiraf eden bir çocuk annesi Asuman S., şöyle konuştu:

'BİRLİKTE OLMAK İSTEDİ'
"Celalettin hocayla 4 ay duygusal ilişki yaşadık. O sırada eşimle ayrıydım. Prof. Dr. Ahmet Gülce ile aramızda bir şey geçmedi. Ahmet hoca okulda yanıma gelip, benimle birlikte olup olamayacağını sordu. Ben 'hayır' dediğimde telefonumu bulmuş. Sürekli mesajlar göndermeye başladı. İstemediğim halde başka bir bölümde görevlendirildim. Handan hanımla vedalaşmak için o gün fakülteye gittim. Odasında yoktu. Daha sonra Ahmet hocanın odasına gittim. Odada oğlu vardı. 'Babana selam söyle' deyip çıktım. Sonra Handan hocayla Ahmet hoca birlikte odadan çıkıyordu. Ahmet hocanın yanıma gelip, 'Senin Celalettin'i öldürdüm' dedi. Ciddiye almadım. Çünkü Ahmet hoca sürekli espri yapan bir kişiliğe sahipti. Celalettin hocanın odasına gittim. Kapı kilitliydi. O gün öğle yemeğini Celalettin hoca ile birlikte yemiştik."

'TEHDİT ETTİ'
8 bin lira kredi borcunu Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin ödediğini anlatan sekreter Asuman, şunları kaydetti: "Olay günü 18.00 sıralarında Ahmet hoca ile annemin evinin orada buluştuk. Sonra beni otele çağırdı. 80 bin lira istedi. Vermezsem 'Celalettin'in pastasının içine ilaç katarım, kocan eczanede çalıştığı için ilacı da senden aldığımı söylerim' dedi. Ben de 'Ne yaparsan yap' dedim. Onunla hiç birlikte olmadım. Taciz mesajları gönderiyordu. Celalettin beyin masasında kılıç gibi bir bıçak vardı. Muhtemelen Ahmet hoca da onun için elinde bıçakla gitmiştir."

'EŞİMLE İLİŞKİSİNİ BİLMİYORDUM'
Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin dekanlıktan istifa eden eşi Handan Gülce, sekreter Asuman'ı Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile ilişkisi konusunda uyardığını, dinlemeyince başka bölüme gönderdiğini söyledi. Eşinin sekreter ile birlikte olduğundan haberinin olmadığını anlatan Handan Gülce, "Bilsem, böyle bir ilişkiye asla izin vermezdim. Bunalıma girdim. Allah'ın izni ile gerçekler ortaya çıkacak. Haksız ve haklılar ortaya çıkacak. Suçlular cezalarını çekecek" dedi.

İRTİBATLARI KESİLMEDİ
Eşiyle 3-4 hafta önce barıştıklarını söyleyen sekreter Asuman S.'nin, "Eşimle barıştıktan sonra da Celalettin hocayla yüz yüze ve telefonla görüşmemiz sürdü" dediği öğrenildi.