Ailelerin tokadı

HDP'li Kürkçü, PKK tarafından kaçırılan çocuklar için 'Biz arayıp bulma kurumu değiliz' dedi. Gözü yaşlı anneler isyan etti: Acımıza tuz bastı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2014 Güncelleme 04 Haziran 2014, 02:10
Ailelerin tokadı

İÇİNDEKİLER

Çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ailelerin feryadı, tüm Türkiye'de yankılandı. Diyarbakır'da çocuklarının serbest bırakılması için oturma eylemi yapan ailelere her gün yenileri eklendi. Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün yaptığı açıklama ise yürekleri yanan ailelerin acısını ikiye katladı.

'BİZİ ÜZMEYE HAKKINIZ YOK'
Partisinin grup toplantısında konuşan Kürkçü, hükümetin çocukların sığınmış oldukları bir kurumu yola getirmek için HDP ve BDP'nin kapısını çaldığını söyledi ve "Biz çocukları arayıp bulma kurumu değiliz. Ancak o ailelerin sıkıntısını anlıyoruz" dedi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bazı ailelerin para karşılığı eylem yaptığını öne sürdü. Selahattin Demirtaş ve Kürkçü'nün açıklamaları, oturma eylemi yapan ailelerin yüreğini yaktı. Evlatlarının serbest bırakılmasını isteyen anne-babalar, Demirtaş ve Kürkçü'ye ateş püskürdü. Gözü yaşlı anne-babalar, "Çocuklarımızı bize geri verin. Biz onlarsız nefes bile alamıyoruz. Kimsenin bizi üzmeye hakkı yok. Kürkçü ve Demirtaş acımıza tuz bastı" diyerek feryat etti.