Töre'ristler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2014 Güncelleme 01 Şubat 2014, 00:00
Töre’ristler

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tekmeli köyü Sergen mezrasında yaşayan 19 yaşındaki Hatice Göv iddiaya göre 8 ay önce gayrimeşru ilişki sonrası hamile kaldı. Ailesi ve yakınları 5 ay önce genç kızın hamile olduğunu fark edince, Hatice Göv'e şiddet uygulamaya başladı. Ölüm tehditleri alan genç kız, Diyarbakır Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirilerek, koruma altına alındı. Ancak geçen hafta Hatice Göv'ün amcasının oğulları H.G. ve C.G., yetkililerle görüşüp, olayın tatlıya bağlanacağını belirterek, Göv'ü kadın sığınma evinden çıkardılar. Amcasının oğulları ile birlikte köye doğru yola çıkan genç kadından bir daha haber alınamadı.

KÖR KUYUYA ATTILAR
Hatice Göv'ün akrabaları önceki gün jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Bir haftadır kayıp olan Hatice Göv'ün bulunması için harekete geçen jandarma ekipleri töre cinayetinden şüphelenerek, soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler, genç kadının sığınma evinden amcasının oğulları tarafından alınarak, köye doğru yola çıktıklarını tespit etti. Gözaltına alınan H.G. ve C.G. suçlarını itiraf ederek, genç kadını iple boğarak öldürüp, köyün 2 kilometre ilerisindeki yaklaşık 20 metre derinliğindeki kör kuyuya attıklarını söylediler. Jandarma olayla ilgili 2'si kadın 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

KUYUDAN ÇIKTI
Kuyuda yapılan aramada genç kadının cesedi ve içinde eşyalarının bulunduğu çanta çıkartıldı. Genç kadının cesedi Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Talihsiz kadının boynunda ve vücudunda darp izleri olduğu ve 8 aylık hamile olduğu belirlendi.


Mehmet YILDIRIM