Fuhuş sığınağı

Kadın doğum uzmanı doktorun yönettiği tecavüzcü fuhuş çetesi çökertildi. Çetenin gizli sığınaklara sakladığı 105 kadın yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2014 Güncelleme 14 Ocak 2014, 00:00
Fuhuş sığınağı

İÇİNDEKİLER

İstanbul asayiş ekipleri 6 ay süren telefon dinlemesinin ardından önceki gün 31 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Aralarında bazı eğlence mekanlarınında bulunduğu baskın yapılan yerlerde polisi görünce hazırlanan gizli sığınaklara saklanan kadınlar polis tarafından tek tek bulunarak çıkarıldı. Bir tabanca ile otomatik bir av tüfeğinin ele geçirildiği baskınlarda para karşılığı zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 105 kadın yakalandı. Organize fuhuş çetesinin yönetici kadrosunda bulunan 4'ü yabancı uyruklu 18 kişi ise gözaltına alındı.

TECAVÜZ EDİYORLAR
Soruşturmada liderliğini M.P.'nin yaptığı anlaşılan fuhuş çetesinin Özbekistan'dan çalışma vaadiyle kandırarak İstanbul'a getirdikleri kadınların pasaportlarına el koydukları ve fuhuşa zorladıkları öğrenildi. İfadeleri alınan 105 kadından birçoğu çete üyelerinin kendilerine defalarca tecavüz ettiklerini daha sonra ölüm tehditi ile fuhuşa zorladıklarını söyledi. Bu kadınlar ifadelerinde şebeke üyelerinin kendilerini zorla uyuşturucuya alıştırdıklarını söylediği belirtildi. Çete liderinin yardımcısı olan Özbekistan uyruklu B.Z. adlı kadının ise ülkesinde kadın doğum uzmanı doktor olarak çalıştığı belirtildi.