Makara'yı hırsız sardı

Beşiktaş'ın göbeğindeki lüks otomobil kiralama şirketi soyuldu. Kasayı boşaltan 2 hırsız, çaldıkları eşyaları da şirketin Mercedes marka aracının bagajına doldurup sırra kadem bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2013 Güncelleme 05 Aralık 2013, 00:00
Makara’yı hırsız sardı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beşiktaş'ın en işlek caddelerinden olan Yıldız Caddesi üzerinde bulunan, iş adamı Selçuk Kürkoğlu'na ait Makara Rent a Car soyuldu. Mercedes, BMW, Hummer, Porshe, Ferrari, Maserati, Corvette ve Audi gibi otomobillerin bulunduğu Makara Rent a Car'a sabah 06.10'da arka kapıdan giren 2 hırsız, içerideki özel eğitimli Alman Kurdu Cesi'yi bayıltıcı sprey sıkarak etkisiz hale getirdi.

MERCEDES'E YÜKLEYİP GİTTİLER
Tecrübeli iki hırsız, önce alarmı keserek kutusunu su dolu bir kabın içine attı. 3 plazma TV, 6 Ipad'i aldıktan sonra çelik kasayı dışarı taşıyıp açarak içindeki 3 altın kalem, 165 bin dolar değerinde Frank Müller saat ile çeşitli lüks marka 8 adet otomobilin yedek anahtarını aldı. Hırsızlar bununla da kalmayarak, rent a car'da bulunan ve 20 bin dolar değerindeki Abbas adlı papağanı kafesi ile aldı. İkili, lüks arabalar içinde beğendikleri Mercedes otomobile çaldıklarını koyarak kaçtı. Olay yerine gelen hırsızlık bürosunun deneyimli polisleri bile gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hırsızların çelik kasayı kürekle açtıkları ortaya çıktı. Saat 06.10 ile 07.15 arasında yapılan hırsızlık, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 2 hırsızın, papağanı bagaja koyarken bir süre tartıştıkları görüldü.

KÜRKOĞLU: TANIDIK ÇIKABİLİR
Makara adlı rent a car şirketinin sahibi olan iş adamı Selçuk Kürkoğlu, "Hırsızların tanıdık olduklarını ve daha önce keşif yaptıklarını düşünüyoruz. Zararımız tam olarak belli değil. İşyerimiz sigortalı idi. Ancak en çok Abbas adını verdiğimiz papağanımıza üzüldük" diye konuştu.

Mevlüt YÜKSEL