Gençlik iksiri eşek sütü

Birçok hastalığa şifa olduğu söylenen eşek sütü kozmetik sektörüne de girdi. Kırışıklıkları yok ettiği iddia edilen sabunlar Katar ve Hawai yolcusu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2013 Güncelleme 14 Kasım 2013, 00:00
Gençlik iksiri eşek sütü

İÇİNDEKİLER

Yeni dönemin modası eşek sütü... Astımdan kansere kadar birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen ve ilginin son yıllarda arttığı eşek sütünden sabun da üretildi. Eşek çiftliği sahibi Musa Karaçam, "Bir güzellik uzmanının önerisi üzerine eşek sütünden sabun üretmeye başladık, ilk sabunları Katar ve Hawai'ye göndereceğiz" dedi.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR
Doktorların vitamin ve mineral yönünden zengin olan eşek sütünün yaşlandırmayı geciktirici özelliği olduğunu söylediğini belirten Karaçam, Avrupa piyasasında buna yönelik krem, sabun ve şampuan gibi kozmetik ürünler bulunduğuna dikkat çekti. Eşek sütünden sabun yapmak için kursa gittiğini anlatan Şükran Karaçam ürettiği sabunun tamamen doğal olduğunu, süt ve zeytinyağı kullandığını kaydetti. Yakınlarının ve kendisinin bu sabunları denediğini anlatan Karaçam, şöyle konuştu: "Bu sabunun saç dökülmesi ve sinizüte de iyi geldiğini tespit ettik. Ayrıca kullananlar vücudu yumuşattığını ve kırışıklıkları önlediğini söylüyor. Ama sabun zahmetli bir iş. 5 aydır kurumaya başladı. 2 ay daha kuruyacak. İlk sabunları Katar ve Hawai'ye göndereceğiz."