Tecavüzcüsüne tazminat davası

19 yaşındaki Cansu C., evlilik vaadi ile cinsel ilişkiye girince hamile kaldığı çocuğu doğurdu. Genç kız, evlilik gerçekleşmeyince sevgilisinden tazminat ve nafaka istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2013 Güncelleme 04 Haziran 2013, 04:24
Tecavüzcüsüne tazminat davası

İÇİNDEKİLER

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Aile Mahkemesi'ne ilginç bir dava açıldı. Mahkemeye avukatı aracılığı ile dilekçe veren 19 yaşındaki Cansu C., "Volkan Y. isimli kişi ile duygusal ilişki yaşamaya başladık. 2011 yılının Ağustos ayında Volkan Y., bana zorla sahip oldu. Daha sonra 'evleneceğiz' diye kandırdı. İlk olarak zorla ve devamında da evlenme vaadi ile kandırılarak birkaç kez cinsel birliktelik yaşadık. Bu birliktelikten de hamile kaldım" dedi.

BEBEĞİMİ ALDIRDILAR
Genç kız, Volkan Y,'nin ailesinin ısrarı ile 6 haftalık hamileyken özel bir hastanede kürtaj olduğunu söyledi. Daha sonra Volkan Y.'nin işyerine götürerek zorla cinsel ilişkiye girdiğini belirten Cansu C., yine evlilik vaadi ile ilişkilerinin devam ettiğini ve yeniden hamile kaldığını belirtti. Volkan Y. ve ailesi çocuğu kabul etmedikleri için 'cinsel istismar' nedeniyle dava açıldığını belinten Cansu C., "Ailem ve ben hem dehdit hem de darp edildik" dedi. Cansu C. dilekçesinde, "Bir kızım dünyaya geldi ve nüfusta da benim adıma kaydedildi. Babası, doğumdan sonra ne beni, ne de çocuğunu hiç bir şekilde aramadı. Çok zor bir süreç geçirdim" diyerek 10 bin lira maddi tazminat ve kızı için de aylık 500 lira nafaka talebinde bulundu.

Gülcan DEMİRCİ