Darbe bilgisi yok

12 Eylül duruşmasına yine acılı anneler damga vurdu. Mahkemeye 4 kurumdan gelen yazıda ise 'Darbe öncesi bilgi bize ulaşmadı' denildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2012 Güncelleme 12 Mayıs 2012, 01:49
Darbe bilgisi yok

İÇİNDEKİLER

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün 12 Eylül darbesinin duruşması görüldü. Duruşmaya darbenin mimarı Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya katılmadı. Önceki duruşmada mahkeme, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, MİT ve TBMM Başkanlığı'na "12 Eylül öncesinde darbeye dair bir bilginin kendilerine ulaşıp ulaşmadığını" sormuştu.

3 ANNENİN HAYKIRIŞI
Bu soruya 4 kurumdan da yazılı yanıt geldi. Yazıda, "Böyle bir bilgi ve belgeye arşivlerimizde rastlanmamıştır" denildi. Duruşmaya damgayı ise 12 Eylül döneminde çocukları ölen veya işkence gören 3 kadının anlatımları vurdu.

'O DA ACI ÇEKSİN'
İdam edilen Ramazan Yukarıgöz'ün annesi Aysel Yukarıgöz, müdahillik talebinde bulundu ve "72 yaşımdayım. İstanbul'dan kalkıp geldim. Allah Evren'e uzun ömür versin. Bizim çektiklerimizi çeksin istiyorum" dedi. Bu arada duruşmaya, KKTC'den 3 kişi de Ada'nın 12 Eylül darbesinden olumsuz etkilendiğini savunarak, müdahil olmak istedi.

'EVREN'İN PEŞİNDEYİM'
12 Eylül davasının sembol ismi olan 105 yaşındaki Berfo Kırbayır, adliyeye ambulansla gitti. Berfo Nine, "Kenan Evren'in peşindeyim. Oğlumun cenazesini istiyorum" diye konuştu.

* Mahkeme, Evren ile Şahinkaya'nın mal varlıklarının araştırılmasına karar verdi. İdam edilen Erdal Eren'in ailesinin davaya müdahil olma talebi ise kabul edildi.


Ersan ATAR