Mayo'kini

BDP'li Bengi Yıldız'la Bodrum'da tatil yapan Deniz Uyan işinden ayrıldı. Kadınlar ise Yıldız'a ve ona sahip çıkanlara tepki yağdırdı: 'Olan yine kadına oldu. Bengi Bey'i kınıyoruz'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2011 Güncelleme 14 Eylül 2011, 02:07
Mayo’kini

İÇİNDEKİLER

Taşla demokrasi aradı, ardından sivil itaatsizlikte bulunup Bodrum'da denize açıldı. Tatil herkesin hakkıydı ama o Ege keyfini çapkınlıkla harmanladı. Şahinliği bırakıp martı kesilen BDP milletvekili Bengi Yıldız'ın çapkınlık turu TAKVİM objektiflerine takılınca, vatandaş şaştı kaldı. "Bodrum açılımı" ile farklı bir kulvar yaratan Yıldız en büyük acıyı eşi İlknur Hanım'a yaşattı. 2 çocuk annesi İlknur Yıldız olayın şokunu atlatmaya çalışırken eşi sırra kadem bastı.

SEKRETER OLARAK GÖREVLİYDİ
İlknur Yıldız "İhaneti gazeteden öğrendim" deyip eşini suçladı. BDP tabanı ise oy verdikleri vekil yüzünden "Oy anam oy" derken fatura yine kadına patladı. Yıldız'la Bodrum'da tatile çıkan Deniz Uyan, işinden ayrıldı. İstanbul İl Özel İdaresi'nde sekreter olarak görev yapan Uyan, görevini bırakma kararı aldı. İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Genel Direktörü'nün sekreterliğini yürüten Uyan'ın kendi isteğiyle işinden ayrıldığı açıklandı.



AKTİVİSTLER ELEŞTİRDİ
Uyan'ın müdürü, konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: "Kendisi ayrılmak istedi, o haberlerden sonra rapor aldı. Çalışmayacağını dile getirdi. Kendini iyi hissetmediğini söyledi." Ancak fotoğrafların basına yansımasının ardından istifa ve ihracı tartışılan Yıldız hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı. Mor-Çatı başta olmak üzere çok sayıda kadın dernekleri BDP yönetimine tepki gösterdi. Kadın aktivistler, "Burada mağdur olan yine kadın. Olayın başkahramanı olan Bengi Yıldız ve partisi ise suskun" dedi.

'İNSANİ' DESTEK
Uzun yıllar İnsan Hakları Derneği Başkanlığı'nı yürüten ve geçen dönem BDP milletvekili olarak Bengi Yıldız'la aynı sıraları paylaşan Akın Birdal, konuyla ilgili önemli tespitlerde bulundu. Birdal, "İster erkek, ister kadın olsun. Hiç kimsenin özel yaşamı, çalışma hakkından, kişi güvenliği ve özgürlüğünden yoksun bırakılmasını haklı kılamaz" diye konuştu.



İHA'NET YORUM!
İşinden ayrılan Deniz Uyan, dün internet sitelerinin yine en çok konuşulan ismi oldu. Söz konusu habere yorum yapanlar, Bengi Yıldız'a tepki gösterdi.
İşte o yorumlar:
* Mağdur olan yine kadın..
* Peki Bengi Yıldız'a ne oldu?
* Fatura neden kadına kesildi?
* Bengi Yıldız hayatına devam edecek, zavallı kadın hayatını alt üst edecek. Olacak iş mi bu!
* İşte demokrasi!
* Bundan ala kadına şiddet mi olur.
* Deniz Uyan bence hukuki olarak hakkını aramalıdır.
* Kaybeden yine kadın.

'ÇAPKIN' ORTADA YOK
Kızgın kumlardan serin sulara atlayan Bengi Yıldız, sırra kadem bastı. Parti kongresine katılmayan Yıldız, memleketi Batman'a da uğramadı. Batmanlılar, "Kendisinden ses seda yok. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Her yaz memleketinde olurdu. Ancak bu sene hiç uğramadı" dedi.






BDP'Yİ KARIŞTIRAN HAVUZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ