İlk adım

3. Boğaz Köprüsü inşaatında çalışan mühendis Neslihan Uzun, kedi yolunu kullanarak Avrupa'dan Asya'ya yürüdü. Uzun, Köprü'yü geçen ilk kadın oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2015 Güncelleme 17 Ağustos 2015, 02:04
İlk adım

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü'nde adım adım sona yaklaşılıyor. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tam gaz sürdürülüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından, köprüyü taşıyacak olan iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 78 adet eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemleri de sona erdi. Üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve 2 şeritli demiryolu geçecek olan köprünün, Asya yakasından ilk olarak ana halata bağlanacak olan 12. tabliyesinin çalışmaları başladı. Tabliyenin uzunluğu 25 metre, genişliği ise 59 metre.

AVRUPA'DAN ASYA'YA GEÇTİ
Bu arada 3. köprü inşaatında çalışan Jeodezi Mühendisi Neslihan Uzun, tamamlanan kedi yolunu kullanarak Avrupa'dan Asya'ya yürüdü. Muhteşem manzarayı arkasına alarak selfie çeken Uzun, Avrupa'dan Asya'ya yürürken kendini kayda aldı. Fotoğrafını internetten paylaşan Uzun, 3. Köprü'yü geçen ilk kadın olduğunu yazdı. Uzun'un fotoğrafı yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından beğenilerek fenomen haline geldi.