Büyük göç

Ramazan Bayramı'nda yollara düşeceğiz. 6.5 milyon kişinin memleketine, 6.5 milyon kişinin de tatile gitmesi ile 13 milyon kişilik göç yaşanacak. 20 bin kişi yurt dışına uçacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2015 Güncelleme 13 Temmuz 2015, 01:21
Büyük göç

İÇİNDEKİLER

Seçim, üniversite sınavı, Ramazan derken; yaz mevsiminin yarısı evde geçti. Tatil planlarını erteleyen vatandaş, Ramazan sonrası için düğmeye bastı. Turizm destinasyonlarında Ramazan Bayramı için yapılan rezervasyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Turizmcilere göre; yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine olmak üzere 13 milyon kişi bayramda yer değiştirecek. Durgun bir dönem geçiren turizm sektörü de yaz sezonunu adeta Ramazan Bayramı ile açacak. Turizmciler çifte bayram yapacak. Sektör, 15 Temmuz'dan Eylül ortasına kadar olan dönemi yüksek dolulukla geçirmeye hazırlanıyor. Tatilciler yurt içinde en çok Didim, Antalya ve Bodrum'u tercih ederken, yurt dışında Yunan adalarının yoğun talep gördüğü belirtildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl Ramazan Bayramı'nda seyahat acenteleri kanalıyla yurt dışına tatile çıkacak kişi sayısının 20 bin civarında olacağının tahmin edildiğini söyledi. Ulusoy, yurt dışı turlarda kişi başı ortalama 190 eurodan başlayıp, 4 bin 900 euroya kadar farklı fiyat aralığında tur seçeneklerinin bulunduğunu, yerli turistin ise bayramda ortalama harcamasının bin lira civarında olacağını ifade etti.

YURT DIŞINDA % 30 İNDİRİM
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar
ise yurt dışında ilk tercihin genellikle İtalya olduğunu, Budapeşte-Viyana-Prag turunun ikinci sırada geldiğini kaydetti. Geçmiş yıllara göre bazı tur paketlerinin yüzde 30'lara varan fiyat avantajı ile satıldığını belirten Özkar, 1 haftalık İtalya-Orta Avrupa-İspanya seyahatlerinin 299 ile 599 euro arasında değiştiğini, Rodos, Sicilya, Amalfi sahilleri, Malta ve Halkidiki'nin ise 139 ile 499 euro arasında satıldığını dile getirdi.

EK SEFERLER YAPILACAK
BAZI havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı için artan talepleri karşılamak için ek seferler düzenleyecek. THY, iç hatta 17 ek sefer düzenleyecek. Atlasglobal Havayolları, dış hatta Londra, Kuveyt ve Tahran'a ek seferler yapacak. Onur Air de İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Trabzon ve Adana hatlarında ek sefer düzenliyor.