5G'ye hazırlanıyor

İnternet hızını bin kata kadar artıracak 4G'de geri sayım başladı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 4G'nin 2015'te geleceğini, 5G için de çalıştıklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2014 Güncelleme 13 Kasım 2014, 00:28
5G’ye hazırlanıyor

İÇİNDEKİLER

TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi etkinliğinde 4G müjdesi verdi. Zirvede iletişim ve teknoloji dünyasındaki gelişmeleri anlatan Ciliv, yeni dünyayı şekillendiren en önemli unsurun bilgiye her yerden erişim olduğunu vurguladı. Ciliv, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az yüzde 100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G'ye yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak 4G'ye hazırız. 5G için de çalışmaları sürdürüyoruz. Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan da söz verdi, 2015'te Türkiye'ye 4G gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda."

BÜYÜK BULUŞMA
Kaliteli fiber altyapının önemine de değinen Ciliv, bu anlamda Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımlara ve Gebze'de açılacak olan yeni veri merkezine değindi. 112 oturumda 200'ü aşkın fikir önderini ve 12 binin üzerinde davetliyi bir araya getiren zirve, dünkü ilk gününde 6 binden fazla kişiyi ağırladı. 2 günlük zirve, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 4G teknolojisinin hayatımızı değiştireceğini anlattı. 4G teknolojisi internet hızını bugünkünden 100 ile bin katı arasında artacak.

Sedef YUNTÜR