Çeyiz desteği

Maddi sıkıntı yüzünden evlenemeyen genç çiftlere, en az 10 bin lira faizsiz kredi verilecek. 2 yıl geri ödemesiz kredinin miktarı, çiftin durumuna göre artabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2013 Güncelleme 31 Temmuz 2013, 04:56
Çeyiz desteği

İÇİNDEKİLER

Hükümet, bir yandan 3 çocuğa teşvik çalışmaları yaparken; diğer yandan da evliliğe finansal destek sağlayacak çalışmalara başladı. Edinilen bilgiye göre; evlenmek isteyip de maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen 25 yaşın altındaki çiftlere, en az 10 bin lira çeyiz kredisi verme hazırlığı yapılıyor. Başbakanlık bünyesinde yürütülen çalışma ile faizsiz verilecek çeyiz kredisinin ödemeleri ise 2 yıl sonra başlayacak ve taksitlere bölünecek.

TAKSİT SAYISI ÇOĞALTILABİLİR
Burada evlenecek çiftlerin mesleki durumları, aylık gelirleri ve aile kaynaklı maddi durumları da baz alınacak. Bu ölçütler çerçevesinde kredi miktarı artırılabilecek ya da taksit sayısı çoğaltılabilecek. Hükümetin aile kurumunu güçlendirmeye yönelik girişimleri, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor.

3 ÇOCUK İÇİN 5 BİN TL
Kadın istihdamını ve doğurganlık hızını artırmaya yönelik teşvik çalışması tamamlandı. Kulislerde telafuz edilen rakamlara göre; ailelere ikinci çocuk için bin lira, üçüncü çocuk için ise 5 bin lira para desteğinde bulunulması düşünülüyor. Çalışmanın, yeni yasama yılının başında görüşülmeye başlanması bekleniyor.