Pastırma yazı sezonu uzattı

Ekim'de pastırma yazı yaşanacağı beklentisi ve yüzde 30 inen fiyatlar, turizmde Kurban Bayramıöncesinde umutları artırdı. Turizmciler son dakika rezervasyonlarına kilitlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2011 Güncelleme 01 Ekim 2011, 00:00
Pastırma yazı sezonu uzattı

İÇİNDEKİLER

Önümüzdeki haftadan itibaren son yılların en sıcak Ekim ayının yaşanacağının açıklanması, turizmde 'pastırma yazı' umutlarını artırdı. Kurban Bayramı tatili öncesinde iç turizmde yeniden hareketlilik beklenirken; özellikle de cuma günü ile birleştirilen 'uzun hafta sonu' tatillerine talep gelmeye başladı. Antalyalı turizmciler, "Otellerimiz Ekim'de özellikle yabancı turistler tarafından zaten dolu" derken, iç pazarda da son dakika hareketliliğinin yaşanacağına dikkat çekti. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Belek Turizm Yatırımcıları Derneği Üyesi Yusuf Hacısüleyman, "İklimsel iyileşmenin turizme faydası olur. Yağmur nasıl sezonu olumsuz etkiliyorsa, Ekim'de açacak güneş de olumlu etkiler. Ancak bu etkileri son dakikada görmeye başlarız. Meteoroloji 'Bu hafta sonu Antalya 32 derece olacak' dediğinde son dakika rezervasyonları gelmeye başlar" şeklinde konuştu.

YABANCI DA GELİYOR
Ekim ayında açacak güneşin yanı sıra, otel fiyatları da yerli turistleri cezbediyor. Eylül başından itibaren otel fiyatları sezon fiyatlarının yüzde 30 altına indi. Bunun yanı sıra Ekim ayında da otellerde doluluklar yurt dışından gelen turistler nedeniyle yine yüksek. Hacısüleyman, Almanlar'ın 2 haftalık sonbahar okul tatilleri nedeniyle Ekim'de de otellerin iyi doluluk oranları yakaladığını dile getirdi. Bu sezonda da Antalya'nın turist sayısında yüzde 12-13 oranında artış yaşadığına dikkat çeken Hacısüleyman, artan yatırımlar nedeniyle ortalama doluluk oranlarının aynı seviyede kaldığına değindi. Hacısüleyman, "Turist sayısı artıyor. Ancak yatırımlar da bununla orantılı olarak arttığı için otellerimizin doluluk oranı ortalaması aslında geçen sene ile aynı" dedi.


Dilek TAŞ