JCR-Eurasia Çalık'ın notunu teyit etti

Çalık Holding, Çalık Holding'i yatırım yapılabilir kategoride değerlendirip, Uzun Vadeli Ulusal Notunu BBB (Trk) olarak teyit etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2010 Güncelleme 22 Eylül 2010, 11:26
JCR-Eurasia Çalık’ın notunu teyit etti

İÇİNDEKİLER

JCR-Eurasia Rating kurumunun, not değerlendirmesi ile ilgili açıklamasında, Çalık Holding'in sağladığı nakit akışının sorunsuz devam ettiği, yükümlülüklerini yerine getirdiği ve ödemelerinde bir sorunla karşılaşılmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Samsun-Ceyhan boru hattı ile rafineri projelerinin yanı sıra, 2009 sonunda Yeşilırmak Elektrik ihalesinin kazanılması da gruba önemli likidite katkısı sağlayacaktır" denildi. Medyadaki mevcut faaliyetlerin Çalık Holding'in gücünü ve uluslararası tanınırlığını daha da pekiştirdiği vurgulanan açıklamada, "Enerji ve inşaat sektöründeki yatırımların ve projelerin tamamlanması ile Grubun nakit yaratma kabiliyetinin artacağı ve daha olumlu bir bilanço yapısına kavuşacağı düşünüldüğünden, uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notu BB- olarak teyit edilmiştir" denildi. Çalık Grubu'nun üstlendiği riskleri kendi imkânları ile yönetebilme yeteneğine ilişkin, bağımsızlık notu 'ekonomik koşullara bağlı', destek kategorisindeki notu ise 'yeterli düzeyde' bulundu.

TÜRKİYE'NİN VE BÖLGESİNİN YÜKSELEN YILDIZI
Uluslararası arenada tanınmış güçlü firmalarla kurduğu iş ortaklıkları ve stratejik sektörlerde konumlanmış çok sayıda yatırım projeleri ile uluslararası alanda önemli bir bölgesel aktör haline gelen Çalık Holding; çok geniş bir coğrafyada 14 ülkede 20 bin çalışanıyla, finans, enerji, medya, telekomünikasyon, tekstil, inşaat ve madencilik sektörlerindeki faaliyetlerini devam ettiriyor.