Tescilli yalancı Kılıçdaroğlu

Siyasi geçmişi yalan ve iftiralarla dolu olan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin yolsuzlukları ve vatandaşı çıldırtan haksız vergi uygulamalarıyla ‘adaletsizliğin’ merkezinde yer alıyor.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2017, 10:54
Tescilli yalancı Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

MİT TIR'ları davasının kendine doğru uzanması üzerine sözde 'adalet yürüyüşü› yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi geçmişindeki yalan, iftira ve ödediği tazminatlarla 'adaletsizliğin' odağına dönüştü. Kılıçdaroğlu, sadece bireysel olarak değil, genel başkanlığını yaptığı CHP'li belediyelerin yolsuzlukları ve vatandaşı çıldırtan haksız vergi uygulamalarıyla da adaletsizliğin merkezinde yer alıyor. Kamuoyu, Kılıçdaroğlu'nu önce SSK Genel Müdürü, ardından CHP Grup Başkanvekili ve Genel Başkanı olarak tanıdı. Tüm bu dönemlerde Kılıçdaroğlu hep 'adaletsiz' uygulamalarıyla gündeme geldi. Zarara uğrattığı SSK'yı batma noktasına getiren Kılıçdaroğlu, bu dönemde kurumu hemşehrileri ile doldurmakla da biliniyor. CHP Grup Başkanı ve Genel Başkanı olarak ise 'kaynağını açıklayamadığı dosyalar' ile isim yapan Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarının hepsi yalan, iftira çıktı. Kılıçdaroğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Parti'li Başbakan, Bakan, Milletvekili ve Belediye Başkanları'na yönelik iftiraları sebebiyle adalete hesap verdi, hakkında açılan yüzlerce davada tazminat ödemek zorunda kaldı.

İNANDIRICILIĞI YOK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bu konuya dikkati çekerek, "Halk hukuk adalet konuları çok önemli ama Kemal Bey›in inandırıcılığı kalmadı. Kemal Bey›in bana yaptığı suçlamalardan dolayı tazminat davası açtım ve 100 bin liraya yakın bir para kazandım. Bu parayla sucuk alarak fakirlere dağıttım" dedi.

FESAT REZİDANSI
CHP'li yerel yönetimler hakkındaki yol suzluk iddialarının sembolü, Ataşehir Belediyesi hakkında açılan soruşturmalar oldu. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nca Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında 'haksız mal edinme ve gizleme' ile 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından yürütülen soruşturmada, CHP Milletvekili eşi Gamze İlgezdi ve ilk evliliğinden olan kızı Özlem İlgezdi adına kayıtlı çok sayıda gayrimenkul olduğu ortaya çıkmıştı. İlgezdi'nin sadece Ataşehir'deki Buz Rezidans'ta 15 gayrimenkulünün olduğu belirlenmişti. Aynı adreste Kemal Kılıçdaroğlu›nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu›nun da daire sahibi olduğu tespit edilmişti.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ
CHP'li İlgezdi'nin sahip olduğu servete dair açılan soruşturmada iki hafta önce yeni bilgiler ortaya çıktı. Malvarlığını açıklayamayan İlgezdi'nin 6 yaşındaki kızı Turnam İlgezdi adına kaydettiği Ataşehir'deki lüks dubleks ev ve Çanakkale'deki villayı da haksız kazanç sonucu edindiğine dikkat çekildi. Açılan davanın iddianamesinde, "Battal İlgezdi'nin kızı olan Turnam İlgezdi adına tapuda kayıtlı olan iki adet gayrimenkulün (İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2939 ada, 7 parsel sayılı 1399/320000 arsa paylı .. numaralı bölüm ile Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, 174 ada, 29 parsel sayılı 2 katlı taş bina ve zeytinlik) parasal kaynağının tespit edilemediği, bu hesaplarla ilgili de bilirkişi raporunda da tespitler yapılamadığı anlaşıldığından bu sebeple kazanımlar haksız mal edinme olarak değerlendirilmiştir" denildi.

SEÇMENi BiLE iSYANDA
CHP'li belediyelerdeki haksız ve aşırı vergi uygulamaları, partizan atama, yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları seçmenlerini bile isyan ettirdi. CHP'li Beşiktaş ve Beylikdüzü belediyelerinde, daha önce metrekaresi 5 TL üzerinden yapılan vergilendirme 30 TL'ye çıkarıldı. Yüzde 700'e varan emlak vergisi artışı CHP destekçisi medya kuruluşlarının da tepkisine yol açtı.

'HALKA KAZIK ATMA'
Sözcü Gazetesi'nden Rahmi Turan bile, CHP'li belediyelerin adaletsizliğini şu ifadelerle anlattı: "Vatandaş yana yakıla belediyeleri şikâyet ediyor. Fakat bu şikâyetler AKP'li belediyelerden değil, ne yazık ki CHP'li belediyelerden…Bazı yurttaşlar, CHP'li belediyeleri 'Halk düşmanı' ilân edecek kadar öfkeli! Nedir bu kızgınlığın sebebi? Yeni Emlâk Vergisi rakamları! Yüzde 700'e varan artışlar söz konusu… En çok şikâyetin geldiği belediyeler ne yazık ki, CHP'li belediyeler! Sayın Kılıçdaroğlu… Sen CHP'nin başısın ve maalesef halkını sevmeyen, halka kazık atmayı prensip edinen bu belediye başkanlarının aç gözlü davranışları seni yaralıyor."

VERGİ DEĞİL SOYGUN
Yine CHP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet'ten Yalçın Bayer de "Bu vergi değil, resmen soygun" diyerek şunları yazdı: "Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan feryat ediyor bu konuda. Takdir komisyonları evlere emlak vergisi değeri biçiyormuş. Fahiş artışlar varmış. Yüzde 500 gibi. Herkes şikâyetçiymiş. Nedir bu dedim, ilgilendim. Levazım Mahallesi'nde oturuyorum... Site de.. Beşiktaş Belediyesi'nin komisyonu yıllık 29 bin lira vergi belirlemiş. Şaka yapmıyorum... 29 bin lira!... Ayda 2 bin 400 lira emlak vergisi istiyorlar. Şaka gibi... Komisyon ya paranın ne olduğunu bilmiyor ya da kasıtlı yapıyor... Mahkemeye giden gitsin, gitmeyenin ümüğü sıkılır taktiği... Merak ediyorum; emlak vergisine kaç yüz bin kişi itiraz etti? Kaç milyon şikâyetçi... Çünkü vergi değil bu, resmen soygun girişimi!"

DEFALARCA MAHKUM OLDU
İşte, Kılıçdaroğlu'nun adalet önünde hesap verdikten sonra mahkum olduğu davalar

22 Ekim 2016: Yaptığı açıklamalardaki asılsız iddia ve hakaretler sebebiyle açılan iki davada, Bilal Erdoğan'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV'e 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

14 TEMMUZ 2016: CHP'nin 35. Olağan Kurultayı ile TBMM'deki grup toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle açılan iki davada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 50 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

22 MART 2016: TÜRGEV üzerinden AK Parti›ye yönelik sözleri sebebiyle, 7 bin 500 TL tazminat cezasına çarptırıldı.

17 MART 2016: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı pankart davasında CHP Genel Merkezi'nin 20 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

09 NİSAN 2015: Grup toplantısındaki asılsız iddia ve hakaret sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin TL'lik tazminat ödemeye mahkum edildi.

23 KASIM 2014: Dönemin Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkındaki asılsız yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları sebebiyle 35 bin TL tazminat ödeme cezası aldı.

18 TEMMUZ 2013: AK Parti'yi hedef alarak dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik asılsız iddia ve hakaretlerden dolayı açılan üç davada 11 bin 500 TL tazminat ödemesine karar verildi.

24 EKİM 2012: Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik asılsız bölücülük iftira ve hakaretleri sebebiyle 4 davadan 20 bin TL tazminat ödedi.

2 EKİM 2012: TBMM'deki konuşmasında kişilik haklarına saldırı sebebiyle Erdoğan'a yine 7 bin 500 TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

23 MART 2012: AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'ya, ''kişilik sorunu var'' dediği için 3 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı.

10 MAYIS 2011: İftira ve hakaretlerinden dolayı Erdoğan'a 7 bin TL manevi tazminata mahkum oldu.

07 ŞUBAT 2011: CHP'nin Bayburt ve Gümüşhane'deki mitinglerinde hakkında kullandığı ifadeler üzerine dönemin Erdoğan'a 13 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

25OCAK 2011: Erdoğan'a hakaret ve iftirada suçundan 10 bin TL tazminat cezası aldı.

29 HAZİRAN 2010: Mitinglerde yaptığı konuşmalardaki hakaret ve iftiraları sebebiyle Erdoğan'a 4 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

ŞiŞLi'DE BÜYÜK VURGUN
Şişli Belediyesi de yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen CHP'li belediyelerden. AK Parti Grup Başkan Yardımcısı Abdülhamid Uğur, CHP'li Başkan Hayri İnönü hakkında 'Görevi ihmal' ve belediyeye bağlı Kentyol A.Ş.'ye yapılan 27 milyon liralık bağış sebebiyle suç duyurusunda bulundu. Kentyol Genel Müdürü Hansun Bayram'ın Başkan Hayri İnönü›nün ‹kara kutusu olduğu ve bu şekilde yolsuzluk yaptıkları iddia edildi. Bayram'ın 2 yıl önce Kentyol A.Ş.›nin başına getirilmesi CHP›li meclis üyelerinin bile tepkisini çekmişti. Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Osman Gürbüz, "Yurtdışına kaçma ihtimali olan birisinden her hangi bir yolsuzluk veya usulsüzlük durumunda nasıl hesap sorulacak?" diye tepki göstermişti.