Polis lojmanlarında HDP'ye oy çıktı!

Pensilvanya'dan emir alan paralelci polislerin Doğu ve Güneydoğu'da HDP'ye destek verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2015, 10:00
Polis lojmanlarında HDP’ye oy çıktı!

İÇİNDEKİLER

Doğu ve Güneydoğu'da aldığı yüksek oyla dikkat çeken HDP'nin bölgede görev yapan Paralelci polislerden de yüksek oranda oy aldığı ortaya çıktı. Yeniakit Gazetesi'nin haberine göre, polis lojmanlarında HDP'ye yüzde 75'e yakın oy çıktı. Subay lojmanlarında ise bu oran yüzde 67-69 arasında civarında. Sonuçlara bakıldığında asker ve polisin oy kullandığı sandıklarda HDP'ye bu derece yüksek oy çıkması talimatın Pensilvanya tarafından verildiği şeklinde yorumlandı.

İşte Yeni Akit'in paralel örgüt- HDP işbirliğini ortaya koyan o haber:

Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı paralel devlet yapılanmasının; 7 Haziran milletvekili seçimlerinde HDP'ye çalıştığını gözler önüne seriyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan HDP birinci parti çıktı.

ARKA PLAN, TSK VE POLİSTEKİ PARALELİ ORTAYA ÇIKARDI
Akit TV'de yayımlanan "Arka Plan" programı; paralel devlet yapılanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve poliste hâlâ aktif görevde olduğunu ortaya çıkardı. Gazetemiz Haber Müdürü Kenan Kıran ve İstihbarat Müdürü Murat Alan'ın hazırlayıp sunduğu "Arka Plan" programında; paralel abilerin talimatıyla asker ve polislerin HDP'ye oy verdiğini gözler önüne serdi.

ŞIRNAK'TA POLİS VE ASKER LOJMANLARINDAN 'HDP' ÇIKTI
Şırnak'ta; polislerin kaldığı 2 lojmandan da HDP birinci parti çıktı. Polis ve memur lojmanlarında kalan memurlar, Yeni Mahalle İmam Hatip Lisesi ile Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi'nde oy kullandı. Yeni Mahalle İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanan polislerin yüzde 75.71'i; Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi'nde oy kullanan polislerin yüzde 74.84'ü HDP'ye oy verdi.

Şırnak'ta tugay ve tümende kalan askerler, Şehrinuh Mahallesi'nde bulunan Şükrü Geliş İlköğretim Okulu, Vakıfkent İstiklal İlköğretim Okulu, Yeşilyurt Edip Başer İlköğretim Okulu'nda oy kullandı. Askerlerin oy kullandığı 2 sandıktan da HDP çıktı.

Şükrü Geliş İlköğretim Okulu'nda oy kullanan subay ve astsubayların yüzde 67.15'i, Vakıfkent İstiklal İlköğretim Okulu oy kullanan askerlerin yüzde 69.54'ü HDP'yi tercih etti.

PARALEL YAPI; BATMAN'DA DA HDP'YE ÇALIŞTI
Paralel devlet yapılanması asker ve polis ayağı Batman'da da HDP'ye çalıştı. Subay ve astsubayların oy kullandığı 1196 nolu sandıktan HDP birinci parti çıktı. HDP 124, AK Parti ise 41 oy aldı. Polislerin oy kullandığı 6 sandıktan da HDP birinci çıktı.

DİYARBAKIR'DAKİ POLİS SANDIĞINDAN HDP ÇIKTI
HDP, Diyarbakır'daki polis lojmanlarında da birinci parti çıktı. Polis lojmanlarında kalanlar Şehit Polis Mehmet Erçin Ortaokulu'nda oy kullandı. HDP 1545, AK Parti 1050, MHP 448, CHP ise 155 oy aldı.

TERÖRLE MÜCADELEYİ BU ASKER VE POLİS Mİ SAĞLAYACAK?

30 yıldır terörle mücadele ettiğini iddia eden bir kısım subay ve emniyet mensubunun, AK Parti Hükümeti'nin gitmesi için HDP ile işbirliğine girmesi, TSK ve Emniyet içerisinde paralel yapının hâlâ aktif olduğunu gözler önüne serdi.

ERDOĞAN: ASKER VE POLİSİN SANDIĞINDAN BDP ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, 6 Nisan 2014 tarihinde aralarında Akit Yayın Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya'nın bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri İstanbul'da Adile Sultan Sarayı'nda bir araya gelmiş ve seçim sonuçlarını değerlendirmişti. Erdoğan, "Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuç oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan BDP birinci parti çıkmış. 'Paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gazetemizin elde ettiği bilgiler Başbakan'ın haklılığını 2015 seçimi için de gözler önüne seriyor.