PKK'yı gizleme oyunu

Paralel'in sesi Zaman'ın kalemlerinden Ali Bulaç, "Kandil bombalanırken PKK'lıların mağaralarda saz çalıp operasyonun bitmesini beklediğini" yazdı, Şahin Alpay da HDP'yi aklamaya çalıştı

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 02:12
PKK’yı gizleme oyunu

İÇİNDEKİLER

Okyanus medyası PKK ve HDP borazanlığı yapmaya devam ediyor. Paralel medya ile Doğan Grubu, Cumhuriyet ve Taraf gazeteleri şehit cenazelerini istismar edip yaşanan acıyı boy boy sayfalarına taşıyor. Ancak cenazelerde HDP ve PKK'ya gösterilen tepkileri, yapılan protestoları, atılan "Kahrolsun PKK" sloganlarını görmezden geliyor.
Gözü yaşlı şehit yakınlarının fotoğrafları üzerinden algı operasyonu yürütmeye çalışan Okyanus medyası, askerleri ve polisleri haince katleden PKK terör örgütü ve onun siyasi destekçisi HDP'ye tek söz söylemiyor. Hain saldırıları PKK'nın yaptığını ısrarla gizleyip Türkiye üzerinde bilinçli ve sistematik bir oyun oynuyorlar.

ZAMAN - ÖZGÜR GÜNDEM İŞBİRLİĞİ: Algı operasyonun başında olan Paralel örgütü yayın organı Zaman gazetesi, PKK'nın yayın organı olan Gündem gazetesi ile hemen hemen aynı manşetle çıkarken yapılan gizli ortaklığı da gözler önüne serdi.
Zaman gazetesi, "Annenin şehit evladına son dokunuşu" başlığıyla verdiği haberi silahlı saldırı diye geçiştirirken hain saldırıyı PKK'nın düzenlediğini yazmadı.

HÜRRİYET KURNAZLIĞI: Doğan Medya Grubu'nun Hürriyet Gazetesi ise şehit fotoğrafları üzerinden istismar ettiği acının haberini ilk sayfasında başka, içerdeki haberinde başka türlü gördü. İlk sayfada PKK'lıların adını yazmayan gazete içerideki sayfalarda günler sonunda katillerin PKK'lı olduğunu itiraf etti.

TARAF'I BELLİ: Paralel örgütün tetikçisi olan Taraf Gazetesi, ilk sayfasında şehit haberine yer dahi vermedi. Hükümet düşmanlığının gözünü kör ettiği gazete şehit haberini iç sayfalarda iki satır ile geçiştirdi. Can Dündar'ın başında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi de PKK'nın hain pusuda şehit ettiği Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın katillerinin kim olduğunu yazmadı.



FETÖ'NÜN YAZARLARINDAN PKK GÜZELLEMESİ
Paralel medya, hükümet karşıtlığını vatan hainliğine dönüştürdü. Paralel örgütün basın yayın organı Zaman gazetesinin yazarları köşelerinde son dönemde onlarca kirli pusunun altına imza atan PKK'yı ve bugüne kadar terör örgütüne tek bir kötü söz söylemeyen HDP'yi aklama yarışına girdi. Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay köşesinde "HDP, Kürt siyasi hareketi içerisinden çıkmıştır, fakat PKK değildir. Silah kullanmaz, ilahların ve şiddetin karşısındadır" derken seçimden beri Kandil'den talimat bekleyen, KCK yöneticileri Bayık ve Karayılan'dan ayar üstüne ayar yiyen, yapılan onca kirli saldırıya karşı PKK ve KCK yöneticilerine karşı dik bir duruş sergilemeyen Selahattin Demirtaş'ı aklamaya çalıştı. Türkiye sınırı dışındaki Kürtlerin dostluğunun kazanılması gerektiğini dile getiren Alpay, "Suriye Kürtleri de Irak Kürtleri kadar dostluk ve dayanışma görmelidir. PYD, PKK değildir" diye yazdı. PYD komutanlarının neredeyse tamamının Kandil'den gittiğini bile bile, PYD'lilerin PKK'lılar tarafından eğitildiğini bile bile PYD ile dostluk kurulmasını gerektiğini ifade eden Alpay, hükümet karşıtlığını vatan hainliğine kadar dönüştürdü.

OPERASYONLARI BEĞENMEDİ

Gazetenin diğer köşe yazarı Ali Bulaç da "Uçaklar Kandil'e bomba yağdırırken elemanları mağaralarda saz çalıp operasyonların bitmesini bekledi" diye yazdı. PKK'ya düzenlenen hava operasyonlarını küçümseyen Bulaç, 200'e yakın PKK'lının öldürüldüğü Terör örgütünün birçok gizli cephaneliğinin vurulduğu hava operasyonların bir işe yaramadığını ima etti. Ceylanpınar'da evlerinde uykudayken kalleşçe öldürülen iki masum polisin PKK tarafından vurulmadığını iddia eden Bulaç, PKK'nın eylemleri üstlenmediğini yazdı. Ceylanpınar olayını ve Suruç katliamını provokasyon olarak değerlendiren Bulaç, Kandil'deki KCK yetkilisinin biz yapmadık ama bizim altımızda örgütlenmiş yerel güçler yaptı açıklamasını görmezden gelerek PKK'yı aklamaya çalıştı.

SABAH