Kripto alarmı

Cemaatin içini en iyi bilen isimlerden Hanefi Avcı kimliğini saklayan Gülenciler olduğunu söyledi. Ülkücü, solcu gibi görünen bu 'kripto' isimlerin varlığı ise Emniyet'i harekete geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2014 Güncelleme 04 Şubat 2014, 01:27
Kripto alarmı

İÇİNDEKİLER

"Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet, Bugün Cemaat" isimli kitabında cemaat yapılanmasını teşhir eden ve Devrimci Karargah üyeliğinden hapis cezası alan Emniyet eski Genel Müdürü Hanefi Avcı, Gülen Cemaati hakkında önemli saptamalar yaptı.

TAYİNLERDE ETKİLİ OLDULAR
Avcı, Star gazetesine verdiği röportajda, "Emniyet içerisinde çok bilinen isimler olduğu gibi, bir de gizli olanlar var. Yani siz onu solcu veya ülkücü olarak bilirsiniz ama aslında 'kripto' bir cemaatçidir. Solcu veya ülkücü olmadıkları halde öyle yaşarlar. Yeri ve zamanı geldiği zaman bu isimlerle harekete geçerler. Bir de tam tersi olanlar var. Cemaat, zaman içerisinde Emniyet'te ve yargıda asıl güç olarak gözükmeye başlayınca, özellikle tayin ve atamalarda etkili olmaya başlayınca, tarafsız olanlar da terfilerinde bir sorun yaşamamak adına cemaate yanaştı" dedi.

'O İSİMLER' ORTAYA ÇIKACAK
İstihbarat, kimliğini gizleyen ve bu sayede terör örgütü, ordu ve siyasi oluşumlar içine girebilecek cemaat mensuplarına karşı harekete geçirdi. Emirlerini imamlarından alan ve tehlikeli olabilecek yapılar içinde bulunan cemaat kriptolarının tespiti için istihbarat yetkilileri çalışma başlattı. Cemaat içinde kripto kimlikle normalde giremeyeceği kurum ve yapılara sızan isimlerin yakın takibe alındığı öğrenildi.