Ehliyetin süresi 5 yılda bitiyor

Ehliyet sistemi AB'ye uyacak. İlk ehliyet alan 2 yıl stajyer olacak. Ehliyetler 5 yılda bir değiştirilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2010 Güncelleme 21 Mart 2010, 00:26
Ehliyetin süresi 5 yılda bitiyor

İÇİNDEKİLER

Ehliyet sistemine AB standartları geliyor. Trafik reformlarıyla, 18 yaşında ehliyet alıp yıllarca aynı ehliyetle otomobil kullanma dönemi kapanacak. AB stratejisi 2010-2011 Eylem Planı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre ilk etapta sürücü ehliyetleri AB standardına kavuşacak. Sürücü belgeleri sadece 5 yıl için geçerli olacak. Belgeyi kullanmaya devam etmek için yeniden ehliyet sınavına girilecek. İlk kez ehliyet alanlara, 2 yıl staj dönemi verilecek. Bu kişiler '2 yıllık stajyer sürücü belgesi' ile araçlarını kullanabilecek. Sürücüler staj süresini bitirdikten Sonra gerçek ehliyetlerine kavuşabilecek. Stajyerlik süresi içinde 2 kez kırmızı ışıkta geçen, 2 kez hız limitini aşan, uyuşturucu ve alkollü araç kullananların ehliyetleri ise iptal edilecek. Bu kişilerin tekrar ehliyet alabilmek için yeniden sürücü kursuna giderek tüm sınavlardan geçmesi gerekecek.

Sistem sil baştan
Ehliyet, 5 yıl geçerli olacak. Süreyi uzatmak isteyenler, tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alacak ve sürüş testlerinden geçirilecek.

Otobüs, kamyon ve çekicilere hız sınırlayıcı cihaz takılması mecbur tutulacak.

Taksi sürücüleri araçlarında yer tespit cihazı GPRS ile yön belirlemek için navigasyon cihazlarını taktırmak zorunda olacak.

Okul servislerini kullananlar deneyimli olacak ve her koltuk için emniyet kemeri şartı aranacak.


1 NİSAN'DAN İTİBAREN PARAN KADAR KONUŞ

İŞ KURAN KADINA KARŞILIKSIZ 250 BİN LİRA

TEK TAŞIN UCUZU VAR