İş kuran kadınlara karsılıksız 250 bin lira

Kadın girişimcilere, '500 bin liralık tesis kurun, yarısı bizden' çağrısı yapan Bakan Eker, 'Sermayeye ortağız ama kârına değiliz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2010 Güncelleme 21 Mart 2010, 00:27
İş kuran kadınlara karsılıksız 250 bin lira

İÇİNDEKİLER

Tarım Bakanlığı, tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasından seraların yapımına; basınçlı modern sulama tesislerine kadar olan geniş yelpazede yer almaları için kadın girişimcilere, 'Tesis kurun, yarısı bizden' çağrısında bulundu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Girişimcimize, '500 bin liralık tesis kur, yarısı bizden' diyoruz. Tesis kuranların sermayesine ortağız ama kârına ortak değiliz. Girişimcimize, 'Güle güle çalıştır, istihdam oluştur, kazan, sonra da hep beraber güle güle harcayın' diyoruz" dedi. 4 yıl önce başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na göre illerde 2 bin 245 projenin ön kabulü yapıldı. Bunlardan bin 912'si ise yapılan değerlendirmeler sonucunda hibe programına alınmaya uygun görüldü. Bakanlık, 2010 yılı bütçe imkanları çerçevesinde bin 23 projeyi programına aldı.

Hedef 3 bin proje
Yatırımcılar, tebliğ tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerekli belgelerle Tarım İl Müdürlükleri'ne başvurarak, hibe sözleşmelerini imzalayacak. 2006'dan bu yana bin 950 proje tamamlandı, 399 proje ise devam ediyor.Yıl sonunda 3 bin projenin tamamlanması hedeflendi. Projelerin toplam tutarı 600 milyon lirayı buluyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, şu ana kadar 318 milyon lira hibe edildi.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN PARAN KADAR KONUŞ

TEK TAŞIN UCUZU VAR

EHLİYETLER 5 YILDA BİR DEĞİŞECEK