50 bin ev müjdesi

TOKİ'nin İstanbul'da yaptığı 8 kavşağı açan Başbakan Erdoğan, 100 TL taksitle peşinatsız 50 bin konut müjdesi verdi. Erdoğan, 'Bunlar tarihi yatırımlar' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2010 Güncelleme 21 Şubat 2010, 01:28
50 bin ev müjdesi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara müjdeli haberler verdi. Erdoğan, 45 metrekare büyüklüğünde 50 bin konutu peşinatsız, 100 lira taksitle sunacaklarını ifade ederek, "Bazıları laf üretir, biz ise iş üretiyoruz" dedi. İstanbul'da bugüne kadar 85 bin 424 konutun üretimine başladığını belirten Erdoğan, TOKİ'nin bunların 44 bin 459'unu teslim ettiğini ve çalışmaların yatırım bedelinin 7 milyar lirayı bulduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, "TOKİ tüm Türkiye'de tarihi nitelikte yatırımlar gerçekleştirdi" dedi. Erdoğan, dün İstanbul'da TOKİ tarafından yaptırılan Ataşehir, Halkalı, Ispartakule köprülü kavşak ve bağlantı yolları toplu açılış törenine katıldı. Ataşehir'deki törende konuşan Erdoğan, hemen her hafta sonu İstanbul'da açılışlar yapıldığını, bu kadim şehre yeni eserler kazandırıldığını anlattı. Erdoğan, 43 bin 929 konutun proje ihale çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi. TOKİ'nin yatırımları tamamlandığında, İstanbul'a 129 bin 349 konut yapılmış olacağını belirten Erdoğan, bunun yeni bir şehrin inşası anlamına geldiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, "TOKİ'nin ürettiği konutlar, Türkiye şartlarında büyük sayılabilecek bir il merkezine, İstanbul'da ise Eyüp ve Avcılar gibi bir ilçeye denk geliyor. TOKİ projeleri de tamamlandığında İstanbul'un en büyük ilçesini tek başına inşa etmiş kadar konut üretmiş olacak" diye konuşu.

210 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan köprülü kavşakların beşinin Halkalı'da, ikisinin Ataşehir'de birinin de Başakşehir'de olduğunu belirtti. Köprülü kavşakların tamamlayıcısı olarak 11 kirişli köprü, 5 tabliyeli köprü, bir karayolları gişe ve otomasyon sistemi de yapıldığını, yaklaşık 60 kilometre yol inşa edildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, tüm çalışmaların yatırım bedelinin 210 milyon lira olduğunu söyledi.

TAKSİLERE BÜYÜK GÖZ GELİYOR

İLKÖĞRETİM MEZUNLARI KPSS'YE GİREBİLİR Mİ?

UÇAK FİYATINA CEP TELEFONU

HER YANIMIZ TAKLİT DOLDU