En keyifli haber: 1.5 milyar lira ödenecek

2 milyon kişiyi ilgilendiren ikinci KEY ödemelerinde geri sayım başladı. 1.5 milyar liralık ödeme için listeler Şubat'ın 2. yarısında gönderilecek. Ay sonunda ödemeler başlayabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2010 Güncelleme 10 Şubat 2010, 14:00
En keyifli haber: 1.5 milyar lira ödenecek

İÇİNDEKİLER

İkinci Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde sona yaklaşılıyor. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, 2 milyon kişiyi ilgilendiren ödeme listelerini bu ayın ikinci yarısında bitirip Emlak GYO'ya göndereceklerini tahmin ettiklerini belirterek, "Ödemeler Emlak GYO'nun kontrolünden, Resmi Gazete'de ilanından sonra başlayacak" dedi.

8 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİREN HABER

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK İHALESİ

İŞTE HER ŞEYİ ANLATAN O KARİKATÜR


ABDULLAH GÜL: MEMLEKETE YAZIK OLUR

İkinci KEY ödeme tutarı toplam 1.5 milyar lira olacak. Ödemelerin bu ay sonunda başlaması beklenirken, hak sahipleri paralarını gecikme zammıyla birlikte alacak. Zeki Sayın, açıklamasında, KEY operasyonunu yürüten personelini de övdü. Sayın, "7.6 milyon kişiye yaklaşık 4 milyar lira ödemiş olacağız. Bu devasa operasyonu 13 cengaver ile yürüttük. Titiz çalışmalar sonunda listelerdeki hatalar giderildi" diye konuştu. Emlak Bankası personelinin şu ana kadar 42 bin 93 evrağı incelediğini ve bunların 31 bininde hata bulduğunu kaydeden Sayın, "Bunlar düzeltilmesi için geri gönderildi" dedi ve ekledi:

"Sorunlarımız bununla da bitmedi. Yüzlerce hak sahibi bize telefon ve e-posta yoluyla başvuru yaptı. Gelen bilgi taleplerine cevap vermekten iş yapamaz hale geldik." Sayın, yaşanan gecikme ve sorunların ilgili kurumların eksik ve yanlış bilgi vermesinden kaynaklandığının altını çizerek, "6 bin 876 kurum ile yazışma yapıldı. Amacımız hak sahiplerinin mağdur olmasını önlemekti. Bunu da önemli ölçüde başardık" diye konuştu.

'Gayrimenkul sektörü için yeni bir banka şart'
Zeki Sayın, gayrimenkul sektörünün gelişimi için bir bankaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şu yorumu yaptı: "Emlak Bankası'nın ardından bu alan önemli ölçüde boş kaldı. Sadece bu alana odaklanmış bir bankaya ihtiyaç olduğu aşikar."


1 MİLYAR DOLARLIK FUAR BAŞLIYOR!

METROBÜS 84 GÜN 1 LİRA OLSUN!

ANKARA-KONYA HIZLI TRENİ GELİYOR!