SON DAKİKA: Twitter’da 'paralı takip’ dönemi başlıyor! Aylık ücret 37 lira

Son dakika haberi! Gelirleri her geçen yıl katlanarak artan ve özellikle son dönemde siyasilere uyguladığı sansürle gündeme gelen sosyal paylaşım ağı Twitter ekstra özellikler için ücret talep etmeyi planlıyor. Twitter, yaptığı açıklamada özel içerik üreten hesapların takipçilerinden doğrudan ücret alabileceği "Super Follows" özelliğini hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Açıklamada talep edilecek ücretin 4,99 dolar (yaklaşık 37 TL) olduğu bilgisine yer verildi.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2021, 11:17 Güncelleme 26 Şubat 2021, 11:27
SON DAKİKA: Twitter’da ’paralı takip’ dönemi başlıyor! Aylık ücret 37 lira

İÇİNDEKİLER

Sosyal paylaşım ağı Twitter'ın 2020'deki geliri bir önceki seneye kıyasla yüzde 7 artarak 3,72 milyar dolara ulaştı. Twitter, 2020'nin dördüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.



YÜZDE 28 ARTIŞ

Buna göre, şirketin geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artışla 1,29 milyar dolara yükseldi. Şirket 2019'un dördüncü çeyreğinde 1 milyar dolarlık gelir elde etmişti.



SUPER FOLLOWS İLE ÜCRETLİ MODEL
Mikro blog platformu Twitter sistemine entegre edeceği yeni özelliğini duyurdu. Twitter, "Super Follows" özelliği ile ücretli takipçi modeline geçmeye hazırlanıyor.

AYLIK 37 LİRA TALEP EDİLECEK
The Verge'de yer alan habere göre, söz konusu özellik sayesinde Twitter'a içerik üreten kullanıcılar, takipçilerinden doğrudan ödeme alabilecek.

Twitter'dan yapılan açıklamada yeni uygulamanın fiyatının aylık 4,99 dolar (Yaklaşık 37 TL) olduğu bilgisine yer verildi.

Ancak Twitter'ın bu özellik için belirlediği komisyon miktarına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

NTV'nin haberine göre, kullanıcılar bu ücret karşılığında 'bonus tweet'ler' olarak adlandırılan ekstra içeriklere de erişim sağlayabilecek.



Bu modeli hayata geçiren Patreon'un sağladığı başarı sonrası Google'ın video servisi YouTube ve sosyal medya devi Facebook gibi platformlar da bu özelliği sistemlerine entegre etmişti.



Bu trende katılan son sosyal medya uygulaması Twitter oldu. Ancak mikro blog platformunun söz konusu özelliği kullanıma sunacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN