Bu yolun sonu Basel!

A Grubu'nda yer alan F.Bahçe; Ajax, Celtic ve Molde ile eşleşti. Grupta ilk 2'ye giren turu geçecek. F.Bahçe ilk maçı Kadıköy'de Norveç ekibi Molde ile oynacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2015 Güncelleme 29 Ağustos 2015, 00:25
Bu yolun sonu Basel!

İÇİNDEKİLER

Fenerbhçe UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu'nda Hollanda'nın köklü takımı Ajax, son İskoçya Ligi şampiyonu Celtic ve geçen sezon Norveç'te şampiyonluk ipini göğüsleyen Molde'yle eşleşti. Monaco'da çekilen kura çekimine 3. torbadan katılan sarı-lacivertliler, ilk torbadan Ajax, ikinci torbadan Celtic ve son torbadan Molde takımını çekti. Lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA'da final ve şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe'nin 1. torbadan gelen rakibi olan Ajax, 4 yıldır şampiyonluğu PSV'ye kaptırıyor. Çok genç bir takıma sahip olan Ajax, milli takıma 4 oyuncu verirken, Hollanda Ligi'nin ilk 3 haftasında 9 puan topladı ve hiç gol yemedi. İskoçya Ligi'nde son 4 yılın şampiyonu olan Celtic, Malmö'ye elenince Şampiyonlar Ligi yerine UEFA'ya demir attı. Eski güçlerinde değiller. 4. torbadan gelen Molde ise Standard Liege'yi eleyerek gruplara kaldı.

FENERBAHÇE MOLDE'YE BAŞLIYOR, CELTİC İLE BİTİRİYOR
BU arada F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi maç programı da belli oldu. Sarı- lacivertli takım, A Grubu'nda ilk maçını 17 Eylül Perşembe günü sahasında Norveç ekibi Molde'yle oynayacak. Program şöyle: 17 Eylül: Fenerbahçe-Molde, Ajax-Celtic. 1 Ekim: Celtic-Fenerbahçe, Molde-Ajax. 22 Ekim: Fenerbahçe-Ajax, Molde-Celtic. 5 Kasım: Ajax-Fenerbahçe, Celtic-Molde. 26 Kasım: Molde- Fenerbahçe, Celtic-Ajax. 10 Aralık: Fenerbahçe-Celtic, Ajax-Molde.