Yalanda bir Marca

ABD'deki maçta M.United Real'i 3-1 yendi. Tribünlerin yüzde 90'ı M.United'lı olmasına rağmen Marca, photoshopla stadı beyaz gösterek Real taraftarı daha fazlaymış izlenimi yarattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 00:47
Yalanda bir Marca

İÇİNDEKİLER

Marca gazetesi yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Uluslararası Şampiyonlar Kupası maçında İngiliz devi Manchester United, İspanyol takımı Real Madrid'i 3-1 yenmeyi başardı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir futbol sergileyen Manchester United'ın bu maçta gollerini Ashley Young, Rooney ve Hernandez kaydetti.

SEYİRCİ REKORU
Bu karşılaşmanın en önemli özelilklerinden biri seyirci rekorunun kırılması oldu. Michigan Stadı'ndaki karşılaşmayı 109 bin 318 taraftar takip etti. Ancak ABD'de çok sevilen bir takım olan Manchester United'ın taraftarı stadın yüzde 90'ını doldurdu. Stat bir başka deyişle kırmızı renge dönüştü. Ancak Real Madrid sempatizanı olarak bilinen Marca gazetesi Michigan Stadı'nda tribünleri fotoshop yöntemiyle beyaz göstererek Real Madrid taraftarı daha fazlaymış gibi bir izlenim yarattı. Gazetenin bu davranışı eleştirilere yol açtı.