Kalbin doktoru kuru fasulye! İşte kalbin mucize besinleri...

Sağlıklı bir vücudun yolu, sağlıklı atan bir kalbe sahip olmaktan geçiyor. Dr. William Li, sağlıklı kalbin reçetesini açıklıyor: Bitter çikolata, kalbi güçlendirir. Kuru fasulye ve nohut ise tansiyonu dengeler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2019 Güncelleme 04 Kasım 2019, 07:54
Kalbin doktoru kuru fasulye! İşte kalbin mucize besinleri...

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir vücudun yolu, sağlıklı atan bir kalbe sahip olmaktan geçiyor. Araştırmalar, güçlü bir kalp için doğru beslenmek gerektiğini söylüyor. Harvard Üniversitesi'nden Dr. William Li, kalbin mucize besinlerini sıralıyor:

Bitter çikolata: Kakao tozu, içerdiği bileşenlerle kan damarlarını güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür.

Balık: Somon, ton, sardalya ve alabalık gibi Omega- 3 asitlerinden zengin yağlı balıklar, kalp ve damar sağlığını güçlendirir. Kalp atımlarını düzenler.

Kuruyemişler: Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler kalp sağlığını korur.

Üzümsü meyveler: Yaban mersini, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bolca lif içerir. Bu sayede kan basıncını dengeler ve kalbi korur.

Kuru baklagiller: Kuru fasulye, barbunya, nohut ve yeşil mercimek kalp sağlığını korur. Kan şekerini dengeler.

Havuç: Havuç, tatlı patates, kırmızıbiber ve kış kabağı tansiyonu dengeler.

Domates: Kalp sağlığını koruyan potasyum içerir. Kötü kolesterolü düşürür.

Zeytinyağı: Kolesterolü düşürür. Kan şekerini dengeler.

Yeşil çay: Düzenli tüketilmesi kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltır.

Keten tohumu: Bolca Omega- 3 içerir. Kolesterolü dengeler. Kalp sağlığını korur.

YARIN: ŞEKER MASUM MU?
DR. WILLIAM LI - SAĞLIĞIN ŞİFRESİ MUTFAKTA
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL