Tuğba Özay kimdir? Tuğba Özay kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı ne?

Gündemde en çok araştırılan bilgiler arasında Tuğba Özay kimdir? Sorusunun yanıtı yer alıyor. Bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk olan ünlü şarkıcı hem seslendirdiği şarkılarıyla hem de samimi sohbeti ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Sosyal medyada aktif olan Tuğba Özay kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı ne? Sorularının yanıtlarını da haberimizin içeriğinde derledi. İşte Tuğba Özay hakkında merak edilen tüm detaylar…

Giriş Tarihi 30 Kasım 2020, 10:44 Güncelleme 30 Kasım 2020, 10:44
Tuğba Özay kimdir? Tuğba Özay kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı ne?

İÇİNDEKİLER

Mankenlik, sunuculuk, oyunculuk ve şarkıcılık yapan Tuğba Özay kimdir? Yeni haftanın ilk gününde Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına katılan Tuğba Özay, sık sık gündeme gelen isimler arasında yer alıyor. Sosyal medya hesabını da aktif kullanan şarkıcının hayatına dair bilgiler izleyiciler tarafından merak edildi ve arama motorları üzerinden sorgulanmaya başlandı. Tuğba Özay kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı ne? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

TUĞBA ÖZAY KİMDİR?

Instagram hesabı: @tugbaozay10

Nihal Tuğba Özay 10 Şubat 1978, İstanbul doğumludur. Aslen Trabzonludur. Ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde yapmış,daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kaydolmuştur.

Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır.

Mankenliğe 1994'te bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı "Sonradan Görmeler" televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

1995'te Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

2003 yılında Tuğba Özay'la Fitness adlı Aerobik VCD ve DVD'sini yaptı. Kısa bir süre sonra kariyerindeki 10 yıl anısına Best of Tuğba Özay kataloğunu hayata geçirdi. Katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Özay, Ankara Çubuk'da hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırdı.

Tuğba Özay, 12 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde İtalyan iş adamı Ludovic Fattizzo ile evlendi. 4 yıl sonra boşanma kararı alan Özay, 6 yıl sonra 2015 yılında boşanabildi.

Ağustos 2007 - Ocak 2008 tarihleri arasındaki hapishane günlerinin anılarını, Haziran 2008'de "Bedel" adı altında kitaplaştırdı.

2010 yılında ilk albümü Armoni, 2011 yılında ikinci albümü Üç Nokta yayınlanmıştır.

2016 yılında üçüncü albümü Pes Etme yayınlanmıştır.