Vergi rekortmeni Şarık Tara iki yıl önce aramızdan ayrıldı... Ali Melih Aktay ise “O benim babamdı” diyerek dava açtı

Vergi rekortmeni Şarık Tara, iki yıl önce aramızdan ayrıldı. Ali Melih Aktay adlı kişi ise “O benim babamdı” diyerek dava açtı. Bunun üzerine dün merhum işadamının mezarı açıldı. DNA örnekleri alındı. Tara, 2014 yılında 37.6 milyon lira vergi ödedi. Türkiye'nin en fazla vergi veren kişisi olarak kayıtlara geçti. 2015 yılı verilerine göre ise 2.4 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye'nin en zengin 7'nci ismiydi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2020 Güncelleme 24 Aralık 2020, 06:59
Vergi rekortmeni Şarık Tara iki yıl önce aramızdan ayrıldı... Ali Melih Aktay ise “O benim babamdı” diyerek dava açtı

İÇİNDEKİLER

ENKA Holding'in sahibi ünlü iş insanı Şarık Tara, 2018 yılında hayata gözlerini kapadı.

Tara'nın ölümünün ardından Ali Melih Aktay adlı kişi, iş insanının babası olduğunu iddia ederek İstanbul 2. Aile Mahkemesi'ne babalık davası açtı.

Alınan beyanların ardından mahkeme, DNA örneği alınması için Şarık Tara'nın mezarının açılmasını kararlaştırdı. Mezar açma kararının ardından dün mahkeme hakimi ve taraf avukatlarının olduğu heyet, DNA örneği alınması için Tara'nın Ulus'ta bulunan mezarına gitti.

Alınan DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ali Melih Aktay'dan da örnek alındıktan sonra DNA örnekleri karşılaştırılacak ve Şarık Tara'nın babası olup olmadığına karar verilecek.

KİMDİR?
Şarık
(Hamza) Tara, 25 Nisan 1930'da Fevzi ve Mahmure Tara çiftinin çocukları olarak Üsküp'te doğdu. Zengin bir aileye mensuptu, mürebbiyeler ve dadılarla büyüdü. Tara, Bulgaristan pasaportuyla İstanbul'daki dayısının yanına geldiğinde yıl 1942'ydi. Ailesi ise 1944'te Türkiye'ye geldi. Tara, 1954'te de İTÜ İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. 1956'da Lale Ataman'la evlendi. Bu evlikten Sinan, Zeynep (Keyman) ve Lale Tara doğdu. Kız kardeşi Vildan Hanım'ın eşi, kendisi gibi Yük. İnş. Müh. olan sınıf arkadaşı Sadi Gülçelik'le birlikte ENKA İnşaat Şirketi'ni kurdu. ENKA'nın açılımı Enişte ve Kayınbirader'dir. Babası Fevzi Tara da ENKA'nın ortaklarındandır. ENKA zaman içinde inşaat sektöründen sanayiye atladı ve pek çok farklı alanlarda şirketler kurunca 1972'de ENKA Holding adını aldı.