KUŞkulu uçuş!

Suriye’nin İdlib kentinde muhalifler, kuşkulandıkları bir kuşu vurarak indirdi. Birer adet kamera ve çip ele geçirildi. Malzemelerin ve kanatlının İsrail menşeli olduğu belirlendi. Casus olabileceği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2017 Güncelleme 31 Temmuz 2017, 01:16
KUŞkulu uçuş!

İÇİNDEKİLER

Hatay sınırında bulunan Suriye'nin İdlip şehri kırsalı dün karıştı. Halep'e 60 kilometre uzaklıkta bulunan alanda muhalifler, havada gördükleri bir kuştan kuşkulandı. Silahların namluları bir anda gökyüzüne odaklandı. Açılan ateş sonucu kanatlı vuruldu. Muhalifler de düştüğü alana doğru koşturdu. İlk yapılan incelemelerde numaralandırılan kuşun üzerinde kamera ve çip bulundu. Bu durum casus olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Ele geçirilen malzemelerin ve kuşun da İsrail menşeli (kökenli) olduğu belirlendi. Yetkililer, kuşun kim tarafından yollandığını öğrenmek için çalışma başlattı. Öte yandan 'casus kuş' iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar şu yorumları yaptı:

* Yok artık hayvanları da ajan olarak kullanıyorlar pes.
* Şeytanın bile aklına gelmez.
* İnsan pisliğine hayvanları da alet ediyor. Yazıklar olsun.
* İçimizdeki hainler ve ajanlar yetmiyormuş gibi kuşları da kullanıyorlar. İşte sessiz denilen İsrail. Tüm oyunlar onlar için.
* Vay canına! Demek insansız hava aracı dedikleri şey buymuş.
* Kuşlar ve çocuklar ne çekiyor şu 'insanlar'dan.