Darbeciler A Haber'i susturmak için TÜRKSAT'ı bombalamış

FETÖ'cü hainler 15 Temmuz'da TÜRKSAT baskınında A Haber yayınlarını hedef alınmış. Darbe gecesi TÜRKSAT’ı basan cuntacılar tehdit etmiş: A Haber kapanmazsa çok kan dökülür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2017 Güncelleme 06 Nisan 2017, 00:27
Darbeciler A Haber’i susturmak için TÜRKSAT’ı bombalamış

İÇİNDEKİLER

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde TÜRKSAT'a baskın yapıp 2 görevliyi şehit eden 5'i sivil 16 kişinin yargılanmasına dün devam edildi. Sanık savunmalarının ardından söz alan müştekiler ihanet baskınında yaşadıklarını anlattı. Müştekilerin ifadelerinde en dikkat çeken nokta cuntacıların yayınları kesmeye giderken özellikle aHaber'i hedef almaları oldu. Yayınları bir türlü kapatmayı başaramayan cuntacıların daha sonra binayı boşalttırarak F-16'larla bombalattığı belirtildi. Müştekiler sanıklar hakkında idam talebinde de bulundu.

"A HABER YAYININI KAPATMAYI BİLİYOR MUSUN?"
Müştekilerden tekniker Ahmet Şeflek beyanında, "Önce ışıkları kapalı helikopterle nizamiyeyi taradılar. Sonra bizi silah zoruyla esir aldılar. Sonra tuvalete gitmek için izin istedim. Tuvaletten çıkarken karşımda silahını doğrultmuş cuntacı Melih Varol vardı. Bana üç kez, 'aHaber yayınını kapatmayı biliyor musun?' diye sordu. 'Eğer aHaber kapatılmazsa çok kan dökülecek haberiniz olsun' dedi" diye konuştu.

CUNTACILARI BÖYLE ATLATTILAR
TÜRKSAT tesislerini helikopterle tarayıp ardından silahla çalışanları rehin alan FETÖ'cü darbecilerin sırasıyla tüm çalışanlara, "aHaber'in yayının kesilmesi lazım, bunu kapatmayı bilen var mı?" ifadelerini kullandıkları belirtildi. Tehditlere boyun eğmeyen çalışanların ise cuntacıları, "aHaber yayını Kıbrıs'tan yapılıyor. O yüzden buradan müdahale edemiyoruz" diye atlattıkları ortaya çıktı.

"ESED'DEN NE FARKINIZ VAR?"
TÜRKSAT'ta şehit olan Ahmet Özsoy'un eşi müşteki Yasemin Özsoy, sanıkları Allah'a havale ettiğini belirterek, "Herkes suçlu, bir tek siz suçsuzsunuz. Benim kocam size ne yaptı? Siz nasıl askersiniz? Nasıl ülkeyi koruyorsunuz? Bana Silopi'den bilmem nereden bahsediyorsunuz. Biz sizler için dua ediyorduk, sizlerin yaptığınıza bakın. Sizin için dua eden insanlara yaptıklarınıza bakın" diye tepkisini gösterdi. Olay esnasında evinde oturduğunu, olayların başlamasının ardından kamelyaya geçtiğini anlatan Özsoy, "Biz orada otururken bizi taramaya başladılar. Esed'in yaptıklarını gördünüz, duydunuz. Sizin onlardan ne farkınız var. Ben giderken eşimi şehit ettiler. Kayınpederim bana 'kızım Ahmet'i almadan neden çıktınız' diye sordu. Hepiniz yaşayın bu acıyı, kahrolun. Hepsinden şikayetçiyim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

YÜKSEL TEMEL