‘Mahvoldum'

Bingöllü Ethem Uğur, Kurban Bayramı’nda satmak için 50 koyun aldı. Ancak kurtlar sürüye saldırdı. 31 koyunu telef olan talihsiz adam “Mahvoldum” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2016 Güncelleme 06 Eylül 2016, 00:00
‘Mahvoldum’

İÇİNDEKİLER

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kaynak Köyü'nde yaşayan Ethem Uğur, bayramda kurbanlık olarak satmak için 50 koyun satın aldı. Önceki gün kurbanlık hayvanlarını otlatmaya çıkardı. Ancak kırsalda aç kalan kurt sürüsü koyunlara saldırdı. Akşam saatlerinde koyunlarını otlattığını ve gece ilerleyen saatlerde koyun sürüsünü evinin yakınına getirdiğini anlatan Uğur, evinin yakınında dinlenmek için oturduğu sırada koyunların sağa sola kaçışmaya başladığını söyledi.

'BORÇLA ALMIŞTIM'
Tek başına olduğu için de müdahale edemediğini belirten Ethem Uğur yaşadığı kabusu şöyle anlattı: "Kurban Bayramı'nda satmak üzere 50 koyun aldım, daha paralarını bile ödememiştim. Sürüyü otlattıktan sonra evimin yakınına gelmiştim. Çok uykum vardı uyudum. Koyunların çıkardıkları sesle uyandım. Onlarca kurt, koyunlarımı boğazladı. Bazıları da sağa sola kaçmaya başladı. Bana da saldıracaklardı. Sağ kalan koyunları bir araya toplamaya çalıştık. Ama 31 koyun yoktu. Sabaha kadar dağlık alanları aradık ve Koyunların leşini bulduk. Ekmek param gitti."