KapitalİSYAN

Patronlara bir haller oldu! Ali Koç'un 'Eşitsizliği gidermek için kapitalizmin ortadan kalkması gerek' sözüne Zeynep Bodur Okyay destek verdi. Bülent Eczacıbaşı da 'Değişim şart' diyerek halkaya eklendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 01:57
KapitalİSYAN

İÇİNDEKİLER

Türk iş dünyasının önde gelen patronlarının birbiri ardına yaptığı kapitalizm karşıtı açıklamalar dikkat çekti. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un, "Eşitsizliği gidermek için kapitalizmin ortadan kalkması gerek" sözüne, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, destek verdi. Zeynep Bodur Okyay, "Kapitalizmin insanileştirilmesi" gerektiğini söyledi.

'TERÖRÜ HIZLANDIRDI'
Bodur, "Bir türlü azaltılamayan gelir adaletsizliği, terörün yolculuğunu hızlandırdı. Vahşi kapitalizme 'dur' demezsek terörün yarın hangi başkentin kapısını çalacağını bilemeyiz" dedi. Son olarak Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da benzeri bir çıkışta bulundu. Geleceğimizi tehlikeye düşüren sonuçların olduğunu belirten Bülent Eczacıbaşı, kapitalizmin insanlık için istenilen sonuçları vermediğini ifade etti. Karamsar bir geleceğe karşı 'değişim' zorunluluğunu vurgulayan Eczacıbaşı, şöyle konuştu:

İSTENENİ VERMEDİ
"Geleceğimizi tehlikeye düşüren sonuçlar var. Bunu bugünden fark etmemiz gerekiyor. Değişme zorunluluğu yine karşımızda. Bir değişimin olması gerektiği kesin. Ancak bu değişimin ne yönde olması gerektiği konusunda çok tartışmalar var. Kapitalizm insanlık için istenen sonuçları vermedi, veremedi. Ne şekilde değişmesi ve yerini neyin alması gerektiği konusunda dünyada tartışmalar sürüyor."

SÖZLERİ YANKI UYANDIRDI
Ali Koç ve Zeynep Bodur Okyay'ın ardından bir anda anti-kapitalizm çıkışı yapan Bülent Eczacıbaşı'nın açıklamaları da yankı uyandırdı. Sanal alemde, patronların bugüne kadar kapitalizme neden sessiz kaldığı soruldu. Patronların bu soruları cevaplandırması da istendi.


Kapitalizm karşıtı ilk çıkışı, G20 Zirvesi öncesinde yapılan B20 toplantısında Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç yaptı. Koç, "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.