Terörün devası kadınlarımızdır

Başbakan Davutoğlu, dün İstanbul'daki KADEM toplantısında kadınlara seslendi: "Şehit anneleri ile Diyarbakır anneleri teröre karşı aynı sesle haykırsın. Terörün devası kadınlarımızdır"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 01:18
Terörün devası kadınlarımızdır

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Uluslar arası Kadın ve Aile Derneği (UKADER) tarafından düzenlenen Çalışan Kadınlar Buluşması'na katıldı. Davutoğlu konuşmasında şu mesajları verdi: "Terörün ve terörle birlikte ortaya çıkan bütün dertlerin devası kadınlarımızdır. Biz şehit annelerimizi, Diyarbakır anneleriyle el ele vererek bu terör belasına karşı aynı gür sesle haykırmalarını rica ediyoruz. Ben inanıyorum ki annelerin merhamet ve şefkat yüklü yürekleri bu acıya son verecektir." Davutoğlu'nun sonraki durağı Antalya'ydı. Antalya'da binlerce kişiye seslenen Davutoğlu, muhalefete yüklendi: "Ülke için sorumluluk almaya gelince birbirleriyle hiç anlaşamıyorlar ama AK Parti'ye karşı çok rahat kol kola giriyorlar. Bahçeli 'HDP ile koalisyon kurmayız' dedi. 7 Haziran'dan sonra Meclis oturumlarında aynı yönde oy kullandılar. Sayın Bahçeli oturduğu yerden ahkam kesmesin."

TOPLANTIYA DOĞUM ARASI
Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da toplantıdaydı. Bir telefon üzerine Doktor Sare Davutoğlu, hastasının doğumu için salondan ayrıldı. Sare Davutoğlu, doğum sonrasında yeniden salona döndü. Doğan bebeğin cep telefonundaki fotoğrafını, masada oturanlara gösterdi.

GSS BORCU SİLİNECEK
Başbakan
Ahmet Davutoğlu, genel sağlık sigortası nedeniyle gelir testi yaptırmayan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 5 milyon kişiye seçim öncesi 7 milyar liraya ulaşan borçların silineceği sözü verdi. Davutoğlu, "Strese girmeyin seçim sonrası ilk işimiz o borçları silmek" diye konuştu.