Hiç Class değil!

Viyana-Abu Dabi seferini yapan uçakta ekonomi bölümü yolcusu Slovak kadın, aniden midesi bulanınca 'Business Class' tuvaletini kullandı. Bunun üzerine kabin ekibiyle tartıştı. Acil koduyla Erzurum'a inen uçaktan atılan kadına Türkiye sahip çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2015 Güncelleme 26 Ekim 2015, 01:38
Hiç Class değil!

İÇİNDEKİLER

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan 21 Ekim günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye hareket eden Avusturya Fly MT Havayolları'na ait uçakta ekonomi bölümünde uçan 50 yaşlarındaki Slovak yolcu Edita Kmetova'nın aniden midesi bulandı. Bu nedenle 'Business Class'ın tuvaletini kullanmak istedi. Ancak Business Class yolcuları, "Bu tuvaleti kullanamazsın" diye itiraz edince tartışma çıktı. Kmetova, hızla tuvalete girdi. Çıktığında kapıda bekleyen pilot, Business Class'a ait tuvaleti kullanmaması gerektiğini söyleyince, tartışma iyice büyüdü. Bunun üzerine yaşlı kadına plastik kelepçe taktıran pilot, Türkiye hava sahasında oldukları için acil iniş izni istedi. Uçak, en yakın hava limanı olan Erzurum'a yönlendirilince, aprona çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi.



BIRAKIP GİTTİLER
Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptıktan sonra ise hakkında şikayet olduğu gerekçesiyle Slovakyalı Edita Kmetova, Erzurum polisine teslim edildi. Uçakta hıçkırıklarla ağlayan kadın yolcunun yanına giden DHMİ Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan, kadının kolundaki kelepçeleri açtırıp Kmetova'yı uçaktan indirdi. Sorgulamada herhangi bir suç kaydına rastlanmayan kadın, serbest bırakıldı. Müdür Özcan ve diğer havalimanı görevlileri, pilota kadını uçağa alması ricasında bulundu, ancak uçak kadın yolcuyu bırakarak gitti. Yolcuyu Erzurum'da bir gece otelde misafir eden Abubekir Özcan ve diğer DHMİ personeli, 1 gün sonra ise kadının biletini alıp uçakla Abu Dabi'ye gönderdi. Türk insanının misafirperverliğini gören Slovak yolcu, döndükten sonra yaşadıklarını anlattı. Slovakya Cumhuriyeti'nin Mersin Fahri Konsolusu Emir Bozkaya, Abubekir Özcan'a bir yazı yazarak dünyaya karşı insanlık dersi verdiği için teşekkür etti.