BBC muhabirinin gizemli intiharı

Erbil'e giderken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tuvalette ölü bulunan Jacqueline Anne Sutton'un BBC'nin eski çalışanı olduğu ortaya çıktı. Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü'nün Başkanvekili olan Sutton'un ölümü İngiltere'de tartışma yarattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2015 Güncelleme 20 Ekim 2015, 01:45
BBC muhabirinin gizemli intiharı

İÇİNDEKİLER

Londra'dan Erbil'e İstanbul aktarmalı olarak bilet alan Jacquline Anne Sutton (50), önceki gün dış hatlar transit bölgesindeki kadınlar tuvaletinde kendisini ayakkabı bağcıkları ile astı. Sutton'un cesedini tuvalete giren 3 Rus turist buldu. BBC'nin eski çalışanı olduğu ortaya çıkan ve Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü'nün Irak Masası Başkanvekili olduğu ortaya çıkan Jacqueline Anne Sutton'un ölümü İngiltere'de tartışma yarattı. Arkadaşları Sutton'un intihar edecek biri olmadığını söylerken, Sutton'un 2 yıl önce de İstanbul'a gezerken çektirdiği fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyor. Bu arada İstanbul polisi olayda şüpheli bir durum olmadığını belirterek Sutton'un kamera görüntülerini de yayınladı. Dış Hatlar Terminali'nde park ettiği 212 numaralı yolcu körüğünden itibaren incelenen güvenlik kamera görüntülerinde, Sutton'un tuvalete girişinin ardından yaklaşık 5 dakika sonra içeri giren 3 Rus kadın yolcunun durumu fark edip olayı görevlilere bildirdiği belirlendi.

İNTİHAR İNANDIRICI DEĞİL
BBC muhabiri Ben Ando, Sutton'ın aktarma yapmak için 2 saati bulunduğunu ve Erbil uçağına yer bulamadığı için bunalıma girerek intihar etmiş olduğu iddialarının inandırıcı olmadığını savundu. Ando, Sutton'ın başına tam olarak ne geldiğinin bilinmediğini söyledi.