Kesip yaktı ama DNA'sını silemedi

Hunharca öldürülen Özgecan'ın otopsi raporu kan dondurucu detaylarla dolu... Ölmeden bilekleri kesilen, diri diri yakılan genç kızın tırnaklarında sapık katilin DNA'sı bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:00
Kesip yaktı ama DNA’sını silemedi

İÇİNDEKİLER

20 yaşındaki üniversiteli Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi Tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Yurt genelinde düzenlenen protesto gösterileriyle herkes bu katliama isyan etti. Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan'ı hunharca öldüren minibüs şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe kısa sürede yakalanırken; genç kızın otopsi raporu kan dondurdu. Raporda, Özgecan'ın vücudunda çok sayıda bıçak darbesi ve kesikler bulunduğu, tecavüzün ise söz konusu olmadığı belirtildi.

KESİLEN ELLERİNDEN ÇIKTI
Genç kızın özellikle boyun kısmındaki kesik ve darbeler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı. Raporda, Özgecan'ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan'ın katil tarafından kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, genç kızın tırnaklarında, katil Suphi Altındöken'den alınan DNA dokularına ulaşıldı. Gözü dönmüş katilin genç kızı vahşice katlettiği ama delilleri silemediği saptandı.

'AĞIRL AŞTIRIL MIŞ MÜEBBET ' İSTEMİ
Ankara Adli Tıp Kurumu'nun raporu soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol'a gönderildi. Savcı Akyol'un raporun ulaşmasıyla birlikte tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa sürede mahkemeye sunacağı belirtildi. Suç aletleri, sanık anlatımları, Adli Tıp raporu ve tanık jandarmaların teşhis tutanakları sonucu hazırlanacak olan iddianamede Savcı Akyol'un şüpheliler Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek" kapsamında "ağırlaştırılmış müebbet" istemiyle dava açmasına kesin gözüyle bakılıyor. Davanın ise güvenlik nedeniyle Mersin dışında bir başka ilde görülebileceği kaydediliyor.