Air Gülen

Terör Örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen'in kaçmak için kendisine uçak hazırlattığı ortaya çıktı. Cessna tipi, 'Wise' isimli uçak, her an uçuş yapmak üzere Philadelphia Havalimanı'nda tutuluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2015 Güncelleme 11 Şubat 2015, 02:03
Air Gülen

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü kurmak ve yönetmek gibi suçlardan hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen, ABD'yi terk etme hazırlıklarını hızlandırdı. Devlete karşı darbe yapma suçuyla karşı karşıya kalan Paralel Devlet Yapılanması'nın lideri olan Gülen, iade sürecinin hızlanması üzerine kaçış planı hazırlattı. Plana göre olası bir iade durumunda Gülen'in uçağının rotasının Kanada olacağı öğrenildi.

İKİ YIL ÖNCE ALINDI
TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre, Fethullah Gülen'e 8 kişilik orta boy CESSNA Jet tipi bir uçak alındı. Uçak özel olarak dizayn edildi. Wise (Bilge) adı verilen özel uçağın şu anda Pensilvanya eyaletinin şehri olan Philadelphia Uluslararası Havalimanı'ndaki 42 numaralı hangarında bekletildiği ifade edildi. İki Türk pilot ile birlikte, Gülen'in özel uçağının Amerikalı pilotunun, herhangi bir uçuş için tam donanımlı olarak bekledikleri de öğrenildi. Özel hangarda her türlü bakımı ile yakıt ihtiyacı tamamlanmış şekilde bekletilen özel uçağın, kış şartlarına uygun olarak da bakımının yapıldığı kaydedildi.



BİR ABD'li , İKİ TÜRK PİLOT
TAKVİM'in ABD ve Türk İstihbarat kaynaklarından aldığı özel bilgiye göre Fethullah Gülen'in özel uçağı için hazırlık bundan 2 yıl önce başladı. Bunun için Türkiye'de özel bir havayolu şirketi ile Alman özel bir hava şirketinde çalışan iki Türk pilot ayarlandı. Bu iki Türk pilot, Türk Hava Kuvvetleri'nde yüzbaşı rütbesi ile görev yaparken 10 yıllık mecburi hizmeti bitirmiş, Paralel Yapı'nın yetiştirdiği kişiler arasından seçildi. Gülen'in iki Türk pilotun gerçek isimleri yerine Samet Alp ve Rıfat kod isimlerini kullandıkları ve aileleri ile Pensilvanya'da yaşadıkları öğrenildi.

UÇAĞIN KIŞ BAKIMI YAPILDI
TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre, Fethullah Gülen için özel olarak alınan ve dizayn edilen Cessna Jet tipi uçak için uluslararası uçuş belgesinin alındığı da anlaşıldı. Bu belge ile dünyada istediği ülkeye gidebilecek olan Gülen'in Kanada'yı tercih edeceği öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL