İvedilikle demokrasi

Şahan Gökbakar, Başbakan'ın toplantısına katıldığı için kendisini eleştirenlere tepki gösterdi. Onları "Eğitimli cahiller" olarak niteledi ve ekledi: Düşünce özgürlüğü, demokrasinin temel ilkesidir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2014 Güncelleme 17 Temmuz 2014, 00:40
İvedilikle demokrasi

İÇİNDEKİLER

Demokrasiyi ağzından düşürmeyenler, demokrasiyi çiğnedi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın toplantısına katılan sanatçıları hain ilan etti. Ünlüler ise kendileri hakkında linç kampanyası yürütenlere demokrasi dersi verdi... O isimlerden biri de ünlü oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar'ın ta kendisiydi. Gökbakar dün hem Twitter hem de Instagram'daki adresinde kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

'EN GÜZELİ İNSAN OLMAK'
Söz konusu kişileri "Eğitimli cahiller" olarak niteleyen Gökbakar şunları söyledi: "Valla eğitimli cahil en fenası. En güzeli insan olmak. Yanındakine sadece insan olduğu için kıymet vermek. Bu nefret ortamı, bu kutuplaşmanın faydası yok. İnsan gibi yaşamalı." Gökbakar, Instagram'da yer verdiği yazıda ise demokrasi düşmanlarına demokrasiyi tarif etti: "Düşünce özgürlüğü, demokrasinin temel ilkesidir. İnsan haklarına ilişkin bütün belgelerde ilk sırada yer almıştır."