Baba yadigarı

Küçük İbrahim'e babasından geriye 2 lira, 2 ceket, 1 tarak ve 1 çakmak kaldı. O ise "Önce okuyacağım. Sonra baba yadigarı ceketi giyip, onun gibi helal para kazanacak ve babamın emaneti olan annem ve kardeşlerime bakacağım" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2014 Güncelleme 26 Mayıs 2014, 01:19
Baba yadigarı

İÇİNDEKİLER

Maden faciası herkesi yaktı. Ancak hiçbir cümle, İbrahim'in babasının mezarına bıraktığı mektup kadar etkili olamadı. Madende hayatını kaybeden babası Kamil Çal'ın arkasından mektup yazarak mezarı başına bırakan küçük İbrahim Etem, tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

BİR KEZ DAHA AĞLATTI
10 yaşındaki Ethem mektubunda "Canım babam. Sen şehit oldun. Biz de şehit yavruları olduk. Anneme 3 tane emanet bıraktın. Oğlun, kızın ve yeni doğacak kardeşimiz.. Sen bizi bırakıp gittin ama son ceketinin cebindeki 2 lirayı ve çakmağını, tarağını bulduk. Onları sakladık. Kıyafetlerini yoksul insanlara verdik. İki tane ceketin gelecek. Kardeşimle paylaşacağız. Mekanın cennet olsun. Güzel güzel uyu" diyerek herkesi gözyaşları içinde bıraktı. TAKVİM, küçük İbrahim'i ziyaret ederek babasından ona miras kalan iki ceket, 2 lira, bir tarak ve çakmağı görüntüledi.

BABAM GİBİ HELAL KAZANACAĞIM
Babasından geriye sadece bu hatıraların olduğunu söyleyen 10 yaşındaki İbrahim, "Ona yazdığı mektubu babamın duyduğuna inanıyorum. Ondan geriye sadece bunlar hatıra kaldı. Onun ceketinin birisini ben giyeceğim. Diğerini de doğacak olan kardeşim. Zaten ona da babamın adı olan Kamil adını vereceğiz. Babamın cebinden sadece 2 lira çıktı. Bu parayı ömrüm boyunca saklayacağım. Şehit babam bize mal, mülk, para bırakmadı ama annem ve 2 kardeşim ondan bana emanet. İleride babam gibi alnımın akıyla çalışıp, helal parayla aileme bakacağım" dedi. Babasına yazdığı mektupla herkesi ağlatan İbrahim, bu sözleriyle bir kez daha insanlık dersi verdi.

MEVLÜT YÜKSEL