Görüş sıfır

Yoğun sis, yurdun büyük bölümünde hayatı felç ediyor. İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da hava trafiği durma...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2014 Güncelleme 07 Ocak 2014, 01:35
Görüş sıfır

İÇİNDEKİLER

İzmir'de iki gündür etkili olan sis nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'nda görüş mesafesi 250 metreye kadar düşünce 16 uçuş iptal edildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da yoğun sis yüzünden görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle bazı uçuşlar iptal oldu. 2 haftada Diyarbakır'dan İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana'ya yapılması gereken 190 uçak seferi iptal edildi. Çanakkale Lapseki'de önceki gece görüş mesafesinin 25 metrenin altına kadar düşmesine rağmen feribot seferleri durmadı. Edirne'de sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle tarihi köprüler Tunca ve Meriç adeta kayboldu. Sis, Muğla, Ankara, Kocaeli, Çankırı, Ağrı, Isparta, Karabük ve Bartın'da hayatı olumsuz etkiledi.

60 ARAÇ KAZASI
Diyarbakır'da etkili olan sise birde gizli buzlanma eklenince çok sayıda kaza meydana geldi. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü Diyarbakır-Şanlıurfa ve Diyarbakır-Elazığ kara yollarında, meydana gelen iki zincirleme kazada ise 60 araç birbirine girdi. Yolcu otobüsü, ticari taksi, kamyon, ambulans ve özel otomobillerin karıştığı kazalarda 10 kişi yaralandı. Sürücüler belediyenin tuzlama çalışması yapmadığını iddia etti.

KUTUP SOĞUĞU
Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi, Kuzey kutbunu aratmıyor. Sisin de etkili olduğu bölgede hava sıcaklıkları önceki gece Kars'ta eksi 27, Ardahan'da eksi 25, Erzurum'da eksi 24, Ağrı'da de eksi 23 dereceye kadar düştü. Sıcaklığın eksi 25 dereceye indiği Van'ın Çaldıran ilçesinde, kaloriferler ısıtmayınca bazı vatandaşlar evlerine soba da kurdu.