Deniz bayramı

Bayram geldi, vatandaşlar soluğu denizde aldı. Gözde tatil beldelerinden Çeşme ve Bodrum hınca hınç doldu. Tatile gidemeyen İstanbullular Menekşe Plajı ile idare etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2013 Güncelleme 10 Ağustos 2013, 02:10
Deniz bayramı

İÇİNDEKİLER

Yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayı nedeniyle tatillerini erteleyen vatandaşlar, bayramla birlikte sahil beldelerine koştu. Başta İstanbul olmak üzere birçok büyük şehirden Ege ve Akdeniz sahillerine akın yaşandı. Otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, pansiyonlarda bile yer kalmadı. Bu durum turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yerli-yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Bodrum da, belki de tarihinin en kalabalık sezonunu yaşadı. Gündüzleri plajları hınca hınç dolduran tatilciler, akşamları da Bodrum merkezinde izdihama yol açtı. Tatilcilerin bir diğer gözde adresi de Çeşme oldu.

DENİZDE BİLE YER KALMADI!
Çeşme'nin beachlerinde dip dibe güneşlenmeye çalışan vatandaşlar, denizde yüzecek yer bulmakta dahi sıkıntı yaşadı. Koydaki teknelerin arasında yüzmeye çalışan tatilciler, kalabalığa rağmen hallerinden şikayetçi olmadı. Okullar açılmadan denize koşan vatandaşlar, Çeşme'de tatilin tadını çıkarmaya çalıştı. Yaşanan canlılıktan dolayı yüzü gülen esnaf ve turizmciler, bu hareketliliğin okulların açılış tarihi olan 16 Eylül'e kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Bodrum ve Çeşme'ye gidemeyen İstanbullular ise Menekşe Plajı'nda serinlemeye çalıştı. İstanbullular, çoluk-çocuk hem bayramı kutladı, hem de denizin keyfine vardı.

YOĞUNLUK PLAJ KAPATTIRDI
Ölüdeniz' deki Kumburnu Plajı adeta mahşer yerine döndü. Yaşanan yoğunluk nedeniyle öğle saatlerinde plaj kapatıldı

Bayram tatilini Muğla'da geçirmek isteyenler, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Belcekız, Kumburnu Plajları ile Dalyan'daki İztusu Plajı'na akın etti. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yoğunluk nedeniyle Kumburnu Plajı'na girişlerin öğle saatlerinde kapatıldığını söyledi.

Plaja gelmek isteyenlerin sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşturduğunu anlatan Yılmaz, tekne turlarının da pazar gününe kadar rezervasyon veremediğini ifade etti. Yılmaz, "İnşallah bayramdan sonra da aynı yoğunluğu yaşarız. Tatilciler sayesinde herkes kazanıyor" dedi.

HER ŞEY KAZIK
Tatil yoğunluğu fırsatçıları da harekete geçirdi. Doluluk oranları yüzde 100'e ulaşan otellerde, pansiyonlarda yer kalmadı. Bu durumu değerlendirmek isteyenler, fiyatları katladı. Ramazan ayında yerli turiste hasret kalan bazı işletmelerin katmerli fiyatları tepki çekti. Günlük tekne turları 100 lirayı geçti, waffle 44 liraya fırladı, tek top dondurma 15 liradan satılmaya başladı. Yemek içmek ateş pahası oldu.


KAHRAMAN DURAK