Yine yüzleri güldürecek

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Uşak'ta hayatını kaybeden gencin yüzünü de Turan Çolak'a nakledecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2012 Güncelleme 15 Mayıs 2012, 01:09
Yine yüzleri güldürecek

İÇİNDEKİLER

Antalya'da Uğur Acar'a yaptığı yüz nakliyle adını dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ikinci yüz nakli için kolları sıvadı. Uşak'ta canına kıyan Tevfik Yılmaz'ın (19), organları bağışlandı. Yılmaz'ın yüzünün de bağışlanması üzerine sırada bekleyen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özkan'la temasa geçildi. Haber üzerine Anneler Günü nedeniyle Ankara'da bulunan Özkan, 15 aylık kızı Zeynep Özkan ve eşi Özlenen ile hemen yola çıktı. Başarılı doktorun ekibi de Antalya'dan Uşak'a geçti.

AMELİYATA GİRDİLER
Özkan ve ekibi, Uşak Devlet Hastanesi'nde Yılmaz'ın yüzünü almak için ameliyata başladı. Operasyonun başarılı geçmesi halinde Yüzün, bugün Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3.5 yaşındayken yüzü yanan 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledilmesi bekleniyor. Çolak, daha öncede bağışlanan bir yüzün kendisine nakledilmesini beklerken, organın Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilmesi üzerine hayalleri yıkılmıştı.

4. YÜZ NAKLİ
Nakil gerçekleşirse Turan Çolak, Türkiye'de yüzü değişen 4. kişi olacak.