Foto dehşet

Sokak ortasında saldırdığı eşini yere yatırarak defalarca bıçakladı. Polis cani kocayı havaya ateş ederek zor durdurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2012 Güncelleme 27 Nisan 2012, 01:05
Foto dehşet

İÇİNDEKİLER

İzmir'de dün saat 11.30 sıralarında 35 yaşındaki TIR şoförü Mehmet Kocapınar, üç yıl önce boşanmasının ardından geçen aralık ayında çocukları için yeniden evlendiği, ancak bir süre sonra ayrı yaşamaya başladığı, bir müzikholde çalışan eşi 29 yaşındaki Havva Kocapınar ile karşılaştı. Yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan iki çocuklarını birbirlerinden habersiz olarak ziyaret eden çift ayak üstü konuşmaya başladı. Turgutlu'da oturan Mehmet Kocapınar, kendisinden ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen eşinin yaşam tarzından rahatsız olduğunu ve çalışmasını istemediğini söyleyince aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında, yakında park halinde duran aracından ekmek bıçağını alan Mehmet Kocapınar, onlarca vatandaşın gözü önünde eşine saldırdı. Yere yatırtığı eşini defalarca bıçakladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, müdahalelerine rağmen bıçaklamaya devam eden öfkeli kocayı havaya ateş ederek güçlükle durdurdu. Bu sırada bazı vatandaşlar sopalarla ve tekmeleyerek Kocapınar'ı linç etmeye çalıştı.

YAŞAM TARZI KRİZİ
Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Havva Kocapınar hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Mehmet Kocapınar ifadesinde, "Eşimle çocuklarım için yeniden birleştim. Ama yine yapamayıp ayrıldık. Onun yaşam tarzından memnun değildim, beni rahatsız ediyordu. Çocuklarımı görmeye gittiğimde karşılaşınca tartıştık, sonrasında da olaylar yaşandı" dedi. Mehmet Kocapınar emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

DEHŞET ANLARI
Mehmet Kocapınar'ın yaşattığı dehşet anlarının, kamerayla kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde Kocapınar'ın karısını boğuşma sırasında yere yatırarak bıçaklaması, olaya müdahale eden polis ekiplerinin havaya ateş etmesi, şüpheliyi yere yatırıp etkisiz hale getirmeleri ile bazı vatandaşların da sopalarla ve tekmelerle linç girişimleri vardı. Görüntülerde ayrıca Havva Kocapınar'ın yerde kanlar içerisinde yatması ve cani kocanın gözaltına alınması kaydedildi.


Ümit YILDIZ