Bombacı takipteydi

3 kişiyi öldüren bomba yüklü otomobilin sürücüsü, polisin takibi altındaydı. Amacı, Başbakanlık sokağını havaya uçurmaktı. Ama son anda takip edildiğini anladı ve bomba yanlış adreste patladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2011 Güncelleme 22 Eylül 2011, 00:00
Bombacı takipteydi

İÇİNDEKİLER

Ankara Kızılay'daki Kumrular Sokak, dün büyük bir gürültüyle sarsıldı! Hain ellerin uzandığı sokakta 3 kişi öldü, 34 kişi yaralandı ve milyonlarca yürek yandı! Olayın üzerinden 24 saat geçmeden de ayrıntılar ortaya çıktı. Polis, sokakta patlayan otomobilde, "düzenekli bomba" kullanıldığını kesinleştirdi. Bombacının ise polisin takibini fark edince asıl hedefinden vazgeçtiği belirtildi. Emniyet'in verdiği bilgiye göre bombacı, aracı, Başbakanlık Merkez Bina'nın bulunduğu sokağa doğru yönlendirmeye uğraştı. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın karşılıklı bulunduğu sokağın girişine doğru gitmeye çalışan bombacı, bir türlü aracı park edecek yer bulamadı.

SİLAH SESLERİ DUYULMUŞ
Emniyet kaynakları, polis takibini son anda fark eden bombacının, aracı trafiğin aktığı Kumrular Sokak'a yönlendirip burada bulduğu ilk yere bırakıp kaçmayı amaçladığını ifade etti. Aracı park etme gereği duymadan, kapısı açık bir şekilde bırakıp hızla olay yerinden uzaklaşan bombacının, bu arada araçtaki bomba düzeneğini çalıştırdığı belirtildi. Bombacının, polis tarafından takip edilmesinden dolayı, olay anından kısa bir süre sonra zanlılardan birinin yakalandığına da dikkat çekildi. Önünde bomba patlayan binanın üçüncü katında oturan ve patlamada yaralanan bir kadın, olay anını şöyle anlattı: "Patlamayla birlikte evin içine alevler doldu. Banyoya koştum. İki-üç dakika içinde eve bazı adamlar geldi. Polis olduklarını söyleyip, bizi binadan çıkardılar. Büyük patlamanın ardından iki-üç küçük patlama daha oldu. Silah sesleri duyuldu."

SİYASİ SUÇLU
Tanık kadının sözleri ve patlama alanına yakın binalardaki esnafın da olay yerine polisin çok çabuk geldiğine dikkat çekmesi, bombacının polis tarafından takip edildiğini güçlendiren unsurlar olarak öne çıktı. Bu arada patlama sonrası yakalanan kadın zanlının, siyasi suçtan dolayı yattığı Ankara Sincan Kadın Cezaevi'nden bir hafta önce çıktığı iddia edildi.

BDP SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Eşbaşkan Gültan Kışanak, yaptıkları yazılı açıklamada, Ankara ve Siirt'te gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi. Açıklamada, "Her iki olayı yapan ve yaptıranlar bir an önce açığa çıkarılmalıdır. Hiçbir soru işaretine yer bırakmayacak şekilde sağlıklı bir soruşturma yürütülmeli ve tüm bilgiler kamuoyu ile paylaşılmalıdır" denildi.

'İLGİMİZ YOK SAVUNMASI
Terör örgütü PKK, kendilerine yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşanan patlamayla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını belirterek, "Bu olayla bağlantımız kurularak Kürt düşmanlığı geliştirilmek, sivil insanlarımız hedef yapılmak istenmektedir" dedi. PKK bundan önceki saldırılarda da başlangıçta saldırıyla ilgisinin olmadığını öne sürmüş ama sonra kabullenmişti.

HAYAT NORMALE DÖNDÜ
Kumrular Sokak'ta dün hayat yeniden normale döndü. Kaybettikleri arkadaşlarının acılarını yüreklerine gömen esnaf, Türk bayrağı astıkları dükkanlarını açtı. Vatandaşlar da balkonlarını bayraklarla donattı.


ŞERİFE GÜZEL