Kafadan mucize

Kafasının şekli bozuk olan küçük Tuana'nın kafatası kemikleri çıkarılıp yerine yenileri takıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2011 Güncelleme 13 Ocak 2011, 11:47
Kafadan mucize

İÇİNDEKİLER

Türk doktorları artık mucize operasyonlara imza atıyor. Bunun sörneği İstanbul'da yaşandı. Tekstil fabrikasında çalışan Abdülkadir Balık ve ev hanımı Nihal Balık'ın 9 ay önce Tuana adını verdikleri bir kızları oldu. Ancak anne Nihal Balık, kıznın kafasının görüntüsünde bir bozukluk olduğunu fark etti.

KÖR OLABİLİRDİ
6 ay boyunca doktor doktor gezen çifte, "Anormallik yok" dendi. Ama 9 aylıkken çekilen MR sonucu kafatası yapısında anormallik olduğu anlaşıldı. Yaşı ilerledikçe kör olma riskiyle karşı karşıya olan küçük Tuana'ya Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla yeni bir kafatası yapıldı. Küçük kızın kafasından önce şekil bozukluğu olan tüm kemikler tek tek çıkartıldı.

YENİ KEMİK TAKILDI
Şekil verilen kemikler, daha sonra kaynamayı sağlayan, eriyen plaklarla desteklenip eski yerine kondu. 2 gün yoğun bakımda kalan küçük kız, bir hafta sonra taburcu edildi. Şimdi küçük Tuana ilaç dahi kullanmıyor. Küçük Tuana'yı ameliyat eden Doç. Dr. İsmail Mithat Akan, "Bu tür ameliyat kemikler sertleşmeden 1 yaşından önce yapılmalı"