Karavanlara artan talep otel fiyatlarındaki yükselişle büyüdü!

Doğayla iç içe tatil imkanı sunan karavanlara talep otel fiyatlarındaki yükselişle büyüdü. Satılık sıfır karavanda bekleme süresi 1 yılı bulurken, kiralamada ise günlük en az 500 lira ödenmesi gerekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2023 Güncelleme 01 Mayıs 2023, 06:58
Karavanlara artan talep otel fiyatlarındaki yükselişle büyüdü!

İÇİNDEKİLER

Pandemiyle birlikte yıldızı parlayan karavan tatili, gözde olmayı sürdürüyor. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin ilgi gösterdiği karavanlara olan talep, otel fiyatlarındaki yükselişle birlikte daha da arttı. Piyasada her bütçeye göre kiralık ve satılık karavan bulunuyor. Aracın çeşidi, büyüklüğü, konforu ve istenen sürelere göre karavan kiralama fiyatları değişkenlik gösteriyor.

HAFTALIK 3 BİN 500 TL
Erken davrananlar daha az öderken, sezonun başlamasıyla fiyatların yükselişe geçtiği görülüyor. İlanlara göre; çekme karavanların günlük kirası 500 liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor. Motokaravanlarda ise en düşük fiyat bin lira olurken, 1 gün için 15 bin lira istenenler bile var. 1 hafta için ise en az 3 bin 500 lira veriliyor.

2. EL EN AZ 125 BİN TL
Sadece kiralık değil satılık karavanlara da ilgi büyük. Artan talepte depremin de etkili olduğu belirtiliyor. Siparişle istenen özelliklere göre karavan yaptırılabildiği gibi, ikinci el de almak mümkün. Sıfır karavan satın almak isteyenler için bazı modellerde 1 yıl sonrasına gün veriliyor. İkinci el fiyatları, ilanlara göre, 125 bin liradan başlıyor ve 2 milyon 750 bin liraya kadar çıkıyor. En düşük fiyatlar çekme karavanlar için oluyor. Sıfır karavanlar da 250 bin lira ile 20 milyon lira arasında değişiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN