1 milyon gence iş

2023 yılına kadar turizmde 1 milyon genç işe alınacak. Turizmde üçüncü hamle döneminde sektöre nefes aldıracak teşvikler sürecek, iş garantili kurslar yaygınlaştırılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2017 Güncelleme 11 Aralık 2017, 02:14
1 milyon gence iş

İÇİNDEKİLER

Hükümet ekonominin canlanmasında büyük bir rol üstlenen turizm sektörüne yönelik bir dizi stratejik kararı yaşama geçiriyor. Tekstil ve giyim sektöründe olduğu gibi, turizmde de özel istihdam komisyonları kurulacak, iş garantili kurslar yaygınlaştırılacak, teşvik mekanizması illerin üretim kapasitesine göre yeniden düzenlenecek. Hükümet, turizm sektöründe istihdamı artırma kararı alırken, 2023 yılına kadar 400 bin turizm çalışanı meslek içi eğitimden geçirilecek, 500 bin kişiye işgücü yetiştirme eğitimi verilecek. Bu dönemde 1 milyon istihdam yaratan turizm sektöründe çalışan sayısı ikiye katlanacak.

İŞBAŞI EĞİTİMİ
Turizmde üçüncü hamle döneminde sektöre nefes aldıracak teşvikler sürecek. Turizm ve otelcilik bölümlerinden mezun olanlar için Avrupa mesleki yeterlilik çerçevesine uygun olarak eğitim verilecek. Alınan diplomanın yeterlilik belgesi olarak geçerliliğinin olması sağlanacak. Türkiye İş Kurumu, sektöre destek için 31 bin kişiye son 9 ayda işbaşı eğitim programlarından yararlanma imkanı getirdi. Turizm sektöründen gelen talepler dikkate
alınarak programların süresi yeniden uzatılıyor. Kurum, sektörde çalışan 3 bin kişiye yönelik mesleki eğitim kursu düzenledi ve bu yıl 70 bin kişiyi işe yerleştirdi.

BAKANLIK DEVREDE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, turizm sektöründe nitelikli eleman bulamama ilgili sorunların kendilerine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönemde sektörün hizmet kalitesini daha da artırıcı nitelikte, sektörde çalışacak olan işgücümüzün bu nitelik ve becerilerle donatılmasıyla alakalı güçlü, aktif işgücü programlarını da uygulamaya koyacağız."

Hazal ATEŞ