Milyarder okulu

Harvard Üniversitesi, en çok milyarder yetiştiren okul sıralamasında 17 ultra zengin ile ipi göğüsledi. ODTÜ ve Gazi Üniversiteleri’miz 3’er milyarder ile dünya listesinde 8’inci oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2017 Güncelleme 30 Ağustos 2017, 02:14
Milyarder okulu

İÇİNDEKİLER

Milyarderlerin mezun olduğu okullar listesine Türkiye damgasını vurdu. Gazi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) toplamda 6 milyarder çıkardı. 28 üniversite arasında ODTÜ ve Gazi 8'inci oldu. Forbes'un 2017 listesine göre dünyada 2 bin 43 kişinin 1 milyar doların üzerinde parası bulunuyor. Toplam servetleri ise 8 trilyon dolar. Dünyada 28 üniversite 1 milyar doların üzerinde paraya sahip kişiyi mezun etti. Dünya listesine bakıldığında ABD'deki Harvard Üniversitesi 17 zenginle ilk sırayı aldı. İsviçre'deki ST. Gallen Üniversitesi ise 10 milyarder mezun ederek ikinci oldu. İngiltere'deki London School Of Economics ise mezun ettiği 8 milyarder ile üçüncü sırada yer aldı.

DÜNYA 8'İNCİSİYİZ
Business Insider'ın araştırmasına göre, çıkardıkları 3'er milyarder ile ODTÜ ve Gazi Üniversitesi en fazla milyardere ev sahipliği yapan 8'inci üniversiteler konumunda. 1956 yılında Ankara'da kurulan ODTÜ mezunu milyarderlerimiz, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak (2.7 milyar dolar), Yakın Doğu Bank Başkanı Suat Günsel (1.79 milyar dolar) olarak sıralanırken, 1926 yılında kurulan Cumhuriyetin ilk üniversitesi Gazi'den mezun olan milyarderlerimiz ise şöyle; Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir (1.63 milyar dolar), Limak Holding Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız (1.63 milyar dolar), Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın (1 milyar dolar). Dünyada en çok milyarderin mezun olduğu okul ise Harvard Üniversitesi. Harvard'dan toplam 17 milyarder mezun olmuş. Mezun olan tek Türk milyarder ise Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk.

HARVARD İLK SIRADA
1- Harvard (ABD): 17 milyarder
2- ST. Gallen (İsviçre): 10 milyarder
3- London School Of Economics (İngiltere): 8 milyarder
4- ETH Zürih (İsviçre): 7 milyarder
5- Londra (İngiltere), Lund (İsveç), HEC Paris (Fransa): 6'şar milyarder
6- Oxford (İngiltere), Milano (İtalya): 5'er milyarder
7- Stokholm (İsveç), Madrid Teknik (İspanya), Karslruhe (Almanya), Imperia, Cambridge (İngiltere): 4'er milyarder
8- ODTÜ, Gazi (Türkiye): 3'er milyarder