Bayram kazığı

Yaz ortasında mevsim ürünlerinin fiyatı arttı... Domates, biber, kayısı zamlandı, vatandaş tepkili

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2015 Güncelleme 15 Temmuz 2015, 00:58
Bayram kazığı

İÇİNDEKİLER

Yaz sebze-meyvelerinde şaşırtan fiyat artışları yaşanıyor. Yazın ucuzlaması beklenen sebze ve meyveler, tam tersine zamlanıyor. Şimdi de en çok tüketilen ürünlere bayram zammı geldi. Ramazan Bayramı öncesinde pek çok ürünün toptan fiyatları arttı. Bu artışlar pazar ve marketlere daha da yüksek şekilde yansıyacağı endişesi yaşanırken, olan yine vatandaşa olacak.

ŞAŞIRTAN ARTIŞ
Bu hafta toptan fiyatları artan ürünlerin başında; domates, dolmalık biber, kayısı ve karpuz gibi ürünler geliyor. Antalya Toptancı Hali'nde geçen hafta kilogramı 1-1.6 lira arasında satılan kokteyl domates, bu hafta 2.2-2.8 lira arasında değişen fiyatlardan işlem gördü. Geçen hafta kilogramı 1.8-2.5 lira arasında satılan çeri domatesin fiyatı ise bu hafta 4 liraya kadar yükseldi. Geçen hafta 1.1-1.6 lira arasında satılan dolmalık biber 1.5-2 lira arasında satışa sunulurken, halde kayısının fiyatı 1 lira, karpuzun fiyatı da 10 kuruş arttı. Fiyatlar marketlerde 2 katına çıkıyor.

TARLADA 1 MARKETTE 5
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, yaz mevsimiyle birlikte tarımda üretici fiyatlarının gerilediğini belirterek, "Üretici fiyatları Haziran'da yüzde 3.39 düştü. Tarla ile market arasındaki zincir kırılsın. Üretici makul gelir kazansın, tüketici aldatılmasın. Tarlada 1 markette 5'e satılmasının izahı yok" dedi.